iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Ο Άγγελος Λένας
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Σεμνότητα και σοβαρότητα! Ειλικρίνεια, ήθος και ανιδιοτελής προσφορά!

Οργάνωση και συνεχής προσπάθεια να ξεπερνιούνται εμπόδια! Στοιχεία που σφραγίζουν τη διαχρονική πορεία του Άγγελου Λένα τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στη θητεία του στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα και σε άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Στέλεχος της ΕΥΔΑΠ για 25 χρόνια, με παροχή διοικητικών υπηρεσιών στην υπηρεσία προμηθειών, τεχνική υποστήριξη σε software και hardware, σχεδιασμό δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρονικών συστημάτων και βιομηχανικό αυτοματισμό. Σπούδασε πληροφορική, IT/Computer Science στο Mediterranean College of Athens και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ – Hellenic Open University καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Organization Management and Leadership

Είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα, Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μαραθώνα, μέλος της  Αδελφότητας Ηπειρωτών Μαραθώνα, Νέας Μάκρης, Ραφήνας, μέλος Ομάδας Προφορικής Ιστορίας της ΕΥΔΑΠ, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ.ΜΑ. (Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα).

Ο Άγγελος Λένας αποτελεί μέλος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ανέκαθεν θεωρούσα τον εαυτό μου ενεργό και υπεύθυνο πολίτη που είχε μοναδική του αποστολή να υπηρετεί εθελοντικά και να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που γίνονταν στον τόπο μου. Το πράττω εδώ και είκοσι χρόνια, το έπραξα και την τελευταία πενταετία, μέσω της πρώτης μου συμμετοχής στα κοινά, όπου είχα τη χαρά και την τιμή να γνωριστώ με έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου.

Ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας – Κοινότητας Μαραθώνα, Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μαραθώνα, και Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα (ΔΗΘΕΜΑ), προσπάθησα ως αιρετός να συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μας μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον,  με τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, τα στενά θεσμικά πλαίσια του ρόλου του Προέδρου και των περιορισμένων αρμοδιοτήτων που έδινε ο Καλλικράτης στις κοινότητες.  Ελπίζω να κατάφερα μέσα από συνεργασίες και συμμαχίες να σχηματίσω νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Καταφέραμε όλοι μαζί στην Κοινότητα του Μαραθώνα, να εργαστούμε σαν ομάδα, να αποβάλουμε την εσωστρέφεια και να κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά.

Στο διάστημα της δικής μας διακυβέρνησης στην Κοινότητα του Μαραθώνα, αφουγκραστήκαμε τις αγωνίες των συμπολιτών μας και αγωνιστήκαμε για τα δίκαια αιτήματά τους. Ταυτόχρονα προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, να τους δώσουμε βήμα και να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με περίσσιο ζήλο και αγάπη για τον τόπο τους, ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Μαζί αποκτήσαμε, χρόνο με το χρόνο ομαδικό πνεύμα και μεγάλη εμπειρία και καταφέραμε να κάνουμε εξαιρετικές εκδηλώσεις. Τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Με αδιάκοπη προσήλωση στην πρακτική της τεκμηρίωσης και ενημέρωσης των πολιτών μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ιστοσελίδα της Δημοτικής Ενότητας Μαραθώνα και την κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου μας, επενδύοντας σε νέες μεθόδους συνεργασιών, βάλαμε τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης και καταφέραμε να κάνουμε τον δημότη γνώστη των προβλημάτων του τόπου, λέγοντας αλήθειες ώστε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του και να τον έχουμε δίπλα μας, σύμμαχό μας.

Ερχόμενος στο σήμερα, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστώ ότι μετά από πολύ και ώριμη σκέψη, ορμώμενος πάντα από το πνεύμα του εθελοντισμού που με διακατέχει, αποφάσισα ότι δεν θα πρέπει να παρακολουθήσω αυτή την τετραετία, κάνοντας κριτική από τον καναπέ  μου, γνωρίζοντας ότι  έχουμε χορτάσει στη χώρα μας από ειδήμονες και κριτικούς παντός είδους .  Πιστεύω ότι με την ψήφο σας, σαν δημοτικός σύμβουλος με πιο ισχυρή φωνή, θα πετύχουμε μαζί πολλά περισσότερα, για να βγούμε τελικά από την πολιτική ακινησία. Γι αυτό ελάτε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα όλοι μαζί.

Αυτό το διάστημα είναι αλήθεια πως δέχθηκα προτάσεις από τους υποψηφίους Δημάρχους που τους θεωρώ όλους φίλους και τους ευχαριστώ που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Αποφάσισα τελικά να συμμαχήσω με το Σπύρο Λιβαθινό,  με τη δέσμευση μου σε εσάς, να συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μου με αποφασιστικότητα, όραμα, στόχους και αξίες, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας. Πιστεύω, ότι ο Σπύρος Λιβαθινός σηματοδοτεί τη δημιουργική ανανέωση και τη μεταρρυθμιστική ορμή που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Μπορεί να εκφράσει την ουσιαστική αλλαγή που έχουμε ανάγκη και να ξαναβάλει το Δήμο σε σταθερή τροχιά, απομονώνοντας όλες τις εκδοχές του λαϊκισμού που έχουν επικρατήσει στον τόπο μας, όλα αυτά τα χρόνια. Το προσωπικό και πολιτικό του βιογραφικό αποτελούν εχέγγυα, ότι έχει την εμπειρία και την τόλμη να προχωρήσει στις τομές που χρειάζεται. Και επειδή είμαστε μια μεγάλη ομάδα, ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλα βάρη να σηκώσουν και αυτά είναι τα σοβαρά ανοικτά προβλήματα του τόπου μας.

Η 26η Μαΐου σηματοδοτεί την αρχή μιας δημιουργικής πορείας προς το αύριο, με νέες συνιστώσες που συνειδητά μέσα από συνεργασίες θα πραγματώσουν νέες τομές και νέες ρηξικέλευθες δράσεις. Πάμε λοιπόν γερά όλοι μαζί για να σηκώσουμε το Μαραθώνα ψηλά, με την εμπιστοσύνη σας και τη δύναμή σας