iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Η Ροδάνθη Τζωρτζάκη
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Μια δικηγόρος με ζηλευτό ακαδημαϊκό βιογραφικό, αξιομνημόνευτη επαγγελματική σταδιοδρομία, πολύπλευρη επιστημονική δραστηριότητα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και μακρόχρονη πολυδιάστατη παρουσία στην τοπική μας κοινωνία, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Η Ροδάνθη Τζωρτζάκη γεννήθηκε το 1984 στον Πειραιά  και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη, όπου μετακόμισε η οικογένειά της κατά  το έτος 1997 μετατρέποντας το εξοχικό  σε μόνιμη κατοικία της οικογένειας.

Σπούδασε Νομικά στο Τμήμα Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις  σπουδές της στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου με εξειδίκευση στο Δίκαιο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Ακολούθως, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της διπλώματος στην ισπανική εταιρία μεταφορών «Acciona».

Το έτος 2010 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή των Μεσογείων με έδρα του γραφείου της την  Νέα Μάκρη,  με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το δίκαιο ακινήτων (χωροταξικό, πολεοδομικό,  εμπράγματο και δίκαιο Κτηματολογίου)  και διετέλεσε εξωτερικός δικηγόρος συνεργάτης του Δήμου Μαραθώνα κατά τα έτη 2012 έως 2015. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο που ασχολείται κυρίως  με υποθέσεις δικαίου ακινήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, υποθέσεις οικονομικού ποινικού δικαίου, καθώς επίσης και με διασυνοριακές υποθέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, λόγω της μόνιμης συνεργασίας της με το Ελληνοϊσπανικό Εμπορικό  Επιμελητήριο με έδρα την Αθήνα και με  την ισπανική δικηγορική εταιρία Navas&Cusi με έδρα την Βαρκελώνη και τις Βρυξέλλες.

Συνεργάστηκε ως  εθελόντρια δικηγόρος στην Νομική Ομάδα της WWF κατά τα έτη 2005-2008, η οποία, κατά τα χρόνια συμμετοχής της,  διακρίθηκε από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προσφορά της ως 1η εθελοντική ομάδα στην Ελλάδα. Κατά το έτος  2012 συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Διεθνές Συνέδριο Δικηγορικών Εταιριών που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βαρκελώνης. Το 2016 απέκτησε από τον ίδιο φορέα Πιστοποίηση Επιμόρφωσης στο Πρόγραμμα Κανονιστικής Συμμόρφωσης Επιχειρήσεων με την Κοινοτική Οδηγία για την πρόληψη κυκλοφορίας μαύρου χρήματος (ISO 19600:2014).

Στα πλαίσια της ανάγκης της για κοινωνική προσφορά στον τόπο της  συνίδρυσε και λειτουργεί μαζί με την Ευγενία Φώη  ήδη από το έτος 2015 την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Τοπική Συνεργασία» η οποία εμφανίζει διαρκή κοινωνική προσφορά για ανθρώπους της περιοχής μας που βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής ή άλλης δυσχέρειας διαμέσου χορηγιών, διοργάνωσης δραστηριοτήτων, σεμιναρίων επιμόρφωσης, εκθέσεων φωτογραφίας και προγραμμάτων ψυχολογικής στήριξης.

Η Ροδάνθη Τζωρτζάκη αποτελεί στέλεχος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θα είναι υποψήφια του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΑΝΘΗΣ ΤΖΩΤΡΤΖΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Η μεγάλη μου αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσα, ζω και συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά  με οδήγησε στην απόφαση να θέσω τον εαυτό μου και τις επιστημονικές μου γνώσεις στην υπηρεσία των συνδημοτών μου,  σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η περιοχή μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά και χωροταξικά προβλήματα που απειλούν την υγεία μας, την τοπική οικονομία μας και την ποιότητα ζωής μας.

Θεωρώ ιδιαίτερο χρέος της γενιάς μου να σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάζουμε με απάθεια και απογοήτευση τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά με θάρρος και αποφασιστικότητα προκειμένου να γκρεμίσουμε οριστικά τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την περιοχή μας στην σημερινή απογοητευτική της κατάσταση. Με σκληρή δουλειά, επιμονή και αδιάκοπη προσπάθεια ο Δήμος Μαραθώνα μπορεί και πρέπει να γίνει επιτέλους ο Δήμος του αθλητικού τουρισμού,  της πρότυπης αγροτικής και παράκτιας ανάπτυξης με κύριο αποφασιστικό κριτήριο αυτοδιοικητικής οργάνωσης την ισόρροπη και αλληλοστηριζόμενη ανάπτυξη παράκτιου- περιαστικού και αγροτικού χώρου.

Ο λόγος που αποφάσισα να συμπορευθώ με τον κ. Σπύρο Λιβαθινό είναι γιατί βρήκα στο πρόσωπό του ένα άνθρωπο ρεαλιστή, με ομαδικό πνεύμα και συγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή μας. Ο δικός μου ρόλος σε αυτόν τον σχεδιασμό στηρίζεται πάνω στην επαγγελματική εμπειρία και την επιστημονική μου κατάρτιση  ως  νομικού με εξειδίκευση σε θέματα χρήσεων γης, χωροταξικού σχεδιασμού και αξιοποίησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στόχος μου είναι να εργαστώ σκληρά για τους ακόλουθους καίριους τομείς που αποτελούν κατά την γνώμη μου άμεση αναγκαιότητα για τον Δήμο μας:

  1. Ενιαίος Χωροταξικός Σχεδιασμός στο σύνολο του Δήμου μέσω της εκπόνησης τοπικών χωρικών σχεδίων,  ολοκλήρωση πολεοδομικών μελετών σε όλες τις περιοχές του Δήμου που δέχονται οικιστική πίεση (κυρίως παραλιακές)  και διανοίξεις δρόμων σχεδίου πόλεως που εκκρεμούν.
  2. Παροχή κινήτρων για  επένδυση σε επιχειρήσεις πράσινης οικονομίας και νέων τεχνολογιών, με μείωση ή μηδενισμό τελών για κάποιο χρονικό διάστημα, ιδίως δε την ενίσχυση της πράσινης γεωργίας και κτηνοτροφίας, με οργάνωση αντίστοιχου δημοτικού γραφείου και στροφής του προς αυτή την κατεύθυνση
  3. Απαραίτητη διεπιστημονική προσέγγιση των δημοτικών αποφάσεων μέσα στις επιτροπές που προετοιμάζουν τα θέματα για να τα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο, λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου πλήθους των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας στις μέρες μας.
  4. Σύνταξη δημοτικού «κτηματολογίου» με την καταγραφή όλων των δημοτικών ακινήτων και εκμετάλλευσή τους προς το πραγματικό όφελος των δημοτών.

Δεν θέλω να πω σε αυτόν τον πολύπαθο δήμο βαρύγδουπα λόγια και μεγαλοστομίες. Άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ελπίζω,  εφόσον εκλεγώ,  να πετύχω τα περισσότερα από τα παραπάνω και  για όσα δεν καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν,  να κατορθώσω τουλάχιστον να βάλω στιβαρές βάσεις για την μελλοντική υλοποίηση τους.

Το πνεύμα ομαδικότητας, η προσήλωση στην αξιολόγηση προσώπων και η οριοθέτηση εφικτών στρατηγικών στόχων είναι τα στοιχεία που  αναγνώρισα και εκτίμησα ιδιαιτέρως  στο πρόσωπο του κ. Σπύρου Λιβαθινού και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να συμπορευθώ μαζί του ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ σε έναν αγώνα για τον Δήμο που μας αξίζει να έχουμε.