iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ο Σπ. Ζαχαριουδάκης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Το όνομα Σπύρος Ζαχαριουδάκης είναι συνυφασμένο εδώ και πολλά χρόνια με το γονεϊκό κίνημα του Δήμου Μαραθώνα, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Γεννημένος το 1966, μόνιμος κάτοικος του Συνεταιρισμού Δικαστικών Υπαλλήλων από το 2001 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα για εφτά συναπτά έτη (2008-2015), ενώ την τελευταία τριετία υπηρετεί το συγκεκριμένο πόστο στο Γυμνάσιο.

Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, όπου και σταδιοδρόμησε για 37 χρόνια, υπηρέτησε ως τεχνικός ελικοπτέρων, Αξιωματικός Υγιεινής και Ασφάλειας προσωπικού, καθώς και σε θέσεις ευθύνης, ενώ από το 2014 έως το 2017 εκτέλεσε καθήκοντα Διοικητή στη Βάση Ελικοπτέρων.

Παντρεμένος με την Τίνα Ευστρατιάδη, πατέρας τριών παιδιών, ο Σπύρος Ζαχαριουδάκης θα είναι υποψήφιος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Ως άνθρωπος που υπηρέτησε για 37 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, έμαθα τη σημασία της συνεργασίας με τους προϊσταμένους μου αλλά και τους υφισταμένους μου, έμαθα τη σημασία της οργάνωσης και της διαχείρισης πόρων.

Πάντοτε με ενδιέφεραν τα κοινά και η πρώτη μου επαφή με αυτά πραγματοποιήθηκε μέσω του συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου, όταν τα παιδιά μου άρχισαν να πηγαίνουν σχολείο.

Μέσα από τη συγκεκριμένη μου ενασχόληση,  διαπίστωσα τη διαρκή απουσία του Δήμου από τα σχολικά δρώμενα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αντιλήφθηκα τις προοπτικές που μπορούν να δημιουργήσουν συνεργασίες που μπορείς να πετύχεις. Τις δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίηση και η σύνθεση διαφορετικών απόψεων ανθρώπων ανθρώπων με τους οποίους όφειλες να συνεργάζεσαι (μέλη του συλλόγου γονέων, γονείς, διδακτικό προσωπικό και μαθητές). Όποτε επετεύχθησαν ανάλογες συνεργασίες, το αποτέλεσμα ήταν πάντα εντυπωσιακό.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, πολύ πριν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2014, συμπαραστάτης μου ήταν και ο Σπύρος Λιβαθινός τον οποίο μαζί με την οικογένειά του γνώρισα πριν από 13 χρόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο Σπύρος Λιβαθινός μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ως Δήμαρχος και γι’ αυτό θέλω και εγώ να συμβάλω σε αυτή του την προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο με σχολεία που θα έχουν οικονομική αυτοτέλεια χωρίς οι διευθυντές τους και οι σύλλογοι να γίνονται επαίτες για να μπορέσουν να τα λειτουργήσουν.

Η οικονομική αυτή αυτοτέλεια μπορεί να επιτευχθεί με την απόδοση του ΦΗΧ που παρότι  ψηφίστηκε στα δημοτικά συμβούλια πριν από χρόνια δεν αποδόθηκε ποτέ.

Η σχολική επιτροπή σε συνδυασμό με το γραφείο παιδείας θα σχεδιάζουν και θα προϋπολογίζουν όλες τις απαιτήσεις για τα σχολεία (τρέχουσες αλλά και μελλοντικές).

Ήρθε η ώρα για αλλαγές, να μπουν εντελώς νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Δήμου, άνθρωποι με νέες ιδέες αλλά κυρίως θέληση για να τις εφαρμόσουν.