iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η Μαίρη Μαράτου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Μια γυναίκα που έχει ταυτίσει το όνομά της και τη ζωή της με τον Οικισμό του Νέου Βουτζά.

Η Μαίρη Μαράτου γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως τα τελευταία σαράντα χρόνια είναι κάτοικος Νέου Βουτζά. Απόφοιτη  του Αρσάκειου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με τις επιχειρήσεις του πατέρα της, καθώς διετέλεσε υπεύθυνη  Δημοσίων Σχέσεων στα «Κλωστοϋφαντουργεία Αφοί Πουρνάρα».

Η ενασχόληση της με τα κοινά, κορυφώθηκε την εποχή που εγκαταστάθηκε στο Νέο Βουτζά με τον αείμνηστο σύζυγό της Τζώρτζη Μαράτο. Ήταν τότε τη δεκαετία του 1970, όταν έγιναν  οι βασικές υποδομές του Οικισμού,  κατασκευάστηκαν οι δρόμοι, τα  δίκτυα ύδρευσης, κτίστηκε η Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με την ίδια να προσπαθεί μαζί με συμπολίτες της προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή ως   «Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους».

Διετέλεσε Πάρεδρος Νέου Βουτζά στην Κοινότητα Νέας Μάκρης, Ιδρυτική Πρόεδρος της Επιτροπής για την ανοικοδόμηση του Αγίου Ιωάννη και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά.

Η Μαίρη Μαράτου θα είναι μέλος της ομάδας αναπτυξιακού σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που θα κληθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα ανοικοδόμησης των πυρόπληκτων περιοχών και θα είναι υποψήφια του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΜΑΡΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, ένιωσα την ανάγκη να στρατευτώ και πάλι στον αγώνα για την αποκατάσταση του Οικισμού μας και εξελέγη Ταμίας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ελπίζοντας ότι με την κοινή προσπάθεια όλων θα ομορφύνουμε πάλι τον τόπο μας.

Το όραμά μου είναι, να εκπροσωπήσω την περιοχή μου – με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου της εκλογικής περιφέρειας Νέας Μάκρης- η οποία επλήγη ιδιαίτερα, από τη φονική πυρκαγιά προκειμένου:

– να αγωνιστώ καταρχήν ώστε να ανακουφιστούν οι ευπαθείς πυρόπληκτοι συμπολίτες μας στους οποίους οι επιπτώσεις από την καταστροφή ήταν σφοδρότερες, και να ληφθεί μέριμνα για τους συγγενείς των θυμάτων και τους εγκαυματίες

– να προωθήσω τα θέματα Πυρασφάλειας, Καθαριότητας και Ασφάλειας στην περιοχή μου και

– να παλέψω για να αποκατασταθεί το φυσικό Περιβάλλον, η καταστροφή του οποίου είναι τεράστια.