iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ο Απ. Παπανικολάου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Ένας άνθρωπος με πολυετή εμπειρία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, έρχεται να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Κοινότητα του Μαραθώνα και να αποτελέσει μέλος της αναπτυξιακής ομάδας του συνδυασμού μας τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Απόστολος Παπανικολάου γεννήθηκε το 1968 στην Οξύνεια Καλαμπάκας του Νομού Τρικάλων και είναι μόνιμος κάτοικος Κάτω Σουλίου από το 1979. Απόφοιτος του Λυκείου Μαραθώνα, εργάζεται ως τεχνίτης ανασκαφών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του Υπουργείου Πολιτισμού, σε διάφορα μικρά και μεγάλα δημόσια έργα και αρχαιολογικούς χώρους.
Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Οικονομίδου, έχει ένα γιο 22 ετών και εμφανίζει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα ως ενεργός πολίτης. Από το 2011 και για έξι χρόνια αποτελούσε αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Θεσσαλών «Ρήγας Φεραίος» Μαραθώνα – Νέας Μάκρης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Ως τεχνίτης ανασκαφών εδώ και 18 χρόνια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, έχω θέσει ως προσωπικό μου στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμβολή μου στην προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης της τεράστιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Μαραθώνα.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει το απαιτούμενο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Μαραθώνα – Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της περιοχής μας.
Δυστυχώς, αντί ο Μαραθώνας να αποτελεί πόλο έλξης, χρόνο με το χρόνο μοιάζει να έρχεται αντιμέτωπος με ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, με το οικολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ να αποτελεί οικολογική βόμβα, όχι μόνο για το δικό μας Δήμο, αλλά για ολόκληρη την Αττική.
Γι’ αυτό αποφάσισα να αγωνιστώ στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε όλοι μαζί το συγκεκριμένο έγκλημα, να βοηθήσουμε τον Δήμο Μαραθώνα να ορθοποδήσει και να συμβάλλουμε στην αξιοποίηση της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Σ’ αυτό τον αγώνα επιθυμώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις!