iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Το ασύλληπτο
ρεκόρ του
Νίκου Μουτσάτσου


Τι να πρωτογράψει ο δημοσιογράφος για τον θρυλικό πορτιέρο Νίκο Μουτσάτσο?

Το ονομά του και μόνο τα λέει όλα στο ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ένα αθλητικό βιογραφικό που θα ζήλευαν τερματοφύλακες διεθνούς βεληνεκούς. Μα πάνω απ όλα τα απαράμιλλο ήθος του Νίκου στα γήπεδα.

Έχουμε κάνει αφιερώματα στον Νίκο Μουτσάτσο αυτόν τον Ραφηνιώτη γκολκήπερ μύθο του ποδοσφαίρου που μεγαλούργησε κάτω από τα δοκάρια της Τριγλίας Ραφήνας και άλλων ομάδων.

Σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr αποκαλύπτει ένα ασύλληπτο ρεκόρ του Νίκου. Αγωνίστηκε σε επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε ηλικία 73 ετών! Επίσημο γιατί το πρωτάθλημα μέσων ενημέρωσης ένας θεσμός 30 ετών τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ με διαιτητές, βαθμολογία και τελικούς. Ο Νίκος λοιπόν έπαιξε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας Flash τον Μάρτιο του 2018 και μάλιστα σε νικηφόρο ματς!

Το δελτίο του εκδόθηκε παμψηφεί τιμής ένεκεν κατόπιν εισήγησης του μέλους της οργανωτικής επιτροπής Αργύρη Κωστάκη. Όμως ο Νίκος δεν έχει κρεμάσει ακόμη τα γάντια του. Τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν τον Μάιο του 2018 στο γήπεδο της Ραφήνας με τη φανέλα της ομάδας Έλληνες Επίλεκτοι εναντίον της ομάδας του Γουέμπλει του Παναθηναικού. Τώρα ο Νίκος έχει δώσει ραντεβού για το επόμενο ματς τον Σεπτέμβριο του 2019 πάλι με τους Έλληνες Επίλεκτους. Όταν καθίσει κάτω από τα δοκάρια θα είναι 74 ετών και...κάτι μηνών!