Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ''Δεινοθήριο''
στο φεστιβάλ
του Έβρου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''άνοιξε τα φτερά του'' εκτός εμβέλειας του δήμου,  εκπροσωπώντας το Πικέρμι και τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στο 25ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών στην Άνθεια του Έβρου που διοργάνωσε ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας “ο Σπάρτακος».

Ένα τριήμερο πολιτιστικό πανόραμα αφιερωμένο στην παράδοση και στις ρίζες του λαού μας. Συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα (Μυτιλήνη, Σέρρες, Λάρισα, Κρήτη, Πόντιοι Θεσσαλονίκης, Κρήτες, Δραμινοί και πολλοί άλλοι)  και ανάμεσα τους είχε την τιμή να παραβρίσκεται και ο πολιτιστικός σύλλογος ''Δεινοθήριο'', αναβιώνοντας χορούς, έθιμα και τραγούδια από τους αρβανίτες των Μεσογείων-Αττικής. 

Στην αποστολή συμμετείχαν 21 χορευτές από το τμήμα παραστάσεων παραδοσιακών χορών  και εισέπραξαν τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες όλων των συμμετεχόντων ομάδων αλλά και του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει το φεστιβάλ. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στο Σουφλί το μουσείο μεταξιού, το Βυζαντινό μουσείο του Διδυμοτείχου, καθώς την πόλη της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. 

Θαυμασμό προκαλεί η οργάνωση και ο εθελοντισμός των διοργανωτών που για 25η χρονιά καταφέρνουν να γνωρίζουν στους συνδημότες τους, τους χορούς, τα τραγούδια καθώς τα ήθη και τα έθιμα από όλη την Ελλάδα. Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθειά τους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ακριτική μας περιοχή όπως ο νομός Έβρου.