Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαγγέλης Γερμανός:
Η θάλασσα και η
γυναίκα είναι το ίδιο!


Το πρώτο Αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο η μαγική ταράτσα του Paco's project στη Ραφήνα θα πλημμυρίσει από τις αγαπημένες νότες του Βαγγέλη Γερμανού.

Ο λατρεμένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής έρχεται για ένα ανεπανάληπτο καλοκαιρινό live με μοναδικά... όπλα την κιθάρα και τη φωνή του!

Ο Βαγγέλης Γερμανός μετά από μια δεκαετία που κατοικούσε στη Ραφήνα πήγε λίγο πιο μακριά στη Νέα Μάκρη. Ομως η καρδιά του είναι πάντα εδώ και την ανοίγει στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr

Πώς και ξανά από την παλιά σου ''γειτονιά''?

Ο Προκόπης είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός καλλιτέχνης και η πρόταση είχε φυσικά θετική απάντηση. Στις 3 Αυγούστου θα περάσουμε ωραία στο πανέμορφο κλαμπάκι του Προκόπη κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και τη δροσιά της ταράτσας. Θα είναι ό,τι πρέπει. Τη Ραφήνα την αγαπάω πάντα!

Εμπνέεσαι για τα τραγούδια σου τόσα χρόνια από τη θάλασσα...

Κυρίως από τη θάλασσα, αλλά και από τη γυναίκα! Μην ξεχνάς ότι θάλασσα και γυναίκα είναι το ίδιο πράγμα. Άλλωστε και εκείνο το βράδυ τραγούδια από το ρεπερτοριό μου θα πούμε όλοι μαζί. Και λέω όλοι μαζί γιατί μόνος μου θα είμαι με την κιθάρα μου. Αν ο κόσμος θελήσει κι άλλων καλλιτεχνών εκεί θα είμαι, ανάλογα τη διάθεση. Είναι ωραίο να τραγουδάς μόνο σου με την κιθάρα όσο δύσκολο κι αν φαίνεται...

Πάντα είσαι ένας χαρούμενος και χαμογελαστός άνθρωπος...

Έτσι είναι το κανονικά. Έτσι πρέπει να είμαστε όλοι ό,τι κι αν μας συμβαίνει. Ο ναρκισσισμός, η δηθενιά είναι μεταμφιεσμένη δήλωση ανωτερότητας. Ειδικά ο καλλιτέχνης έχει την ευθύνη της ψυχαγωγίας. Η βασική λειτουργία του τραγουδιού είναι η επικοινωνία με το περιβάλλον. Ο κόσμος θέλει να ξεχνάει τα προβληματά του και γι αυτό στρέφεται στο τραγούδι.

Πόσα χρόνια τραγουδάς? Δεν...βαρέθηκες?

Του χρόνου κλείνω σαράντα χρόνια και μάλλον πάω για άλλα τόσα! 

Ποιό είναι το αγαπημένο σου από τα 130 τραγούδια που έχεις γράψει και ερμηνεύσει?

Με ρωτάς εσύ? ''Η κρουαζιέρα''!

Σε ευχαριστώ. Θα τα πούμε στις 3 Αυγούστου στο Pacos project

Κι εγώ. Περιμένω τον κόσμο να περάσουμε όμορφα!