iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Το απνευστί νούμερο
Μπουρνού, ο κωδικός
του γάλακτος και άλλα...


"Πέσαμε μέσα" όταν προαναγγείλαμε προ μιάς εβδομάδας "σύγκρουση" του Βαγγέλη Μπουρνού με τον Δαμιανό Φαφούτη στη συζήτηση του προυπολογισμού του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου στο δημοτικό συμβούλιο. Κανονικά θα έπρεπε να αντιπαρατεθεί ο δήμαρχος με τον αρχηγό της μείζωνος πλειοψηφίας Θανάση Αδαμόπουλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη φυσικά, γιατί ουσιαστικά χρέη "αρχηγού" ασκεί εδώ και μήνες ο κ. Φαφούτης.

Μέχρι και γιά το δωρεάν γάλα στους δημοτικούς υπαλλήλους "μάλωσαν" οι κύριοι Μπουρνούς και Φαφούτης. Για έναν κωδικό (τον 606301) που προβλέπει βάσει νόμου δωρεάν διανομή γάλακτος στους εργαζόμενους στους δήμους. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το κλίμα ήταν "βαρύ" και λόγω του εθνικού πένθους και δεν "σήκωνε κοκορομαχίες", οπότε δεν χρειάστηκε να κάνει τον "πυροσβέστη" ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μώρος.

Εκτός από τις έντονες απορίες σε κωδικούς και την αρνητική τοποθέτηση των κυρίων Χριστόπουλου (μίλησε για πλασματικό προυπολογισμό και σωρεία απ ευθείας αναθέσεων) Φαφούτη, Ζαφειρόπουλου, Τσαλαπατάνη και Τόκα και τα "ναι" των κυρίων Βουδούρη και Βασιλόπουλου, δεν υπήρξαν "παρατράγουδα".

Ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε απαντώντας ότι μόνο το 3,8% είναι απ ευθείας αναθέσεις έργων στον προυπολογισμό των 28.142.561,65 ευρώ (το εκπληκτικό είναι πως είπε αυτό το νούμερο μαμούθ απ έξω χωρίς να κοιτάξει το χαρτί!) και τον χαρακτήρισε αναπτυξιακό.

Και του χρόνου, που η πολιτική "γεωγραφία" στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι διαφορετική. Σίγουρα με άλλον αρχηγό κάποια παράταξη (και τυπικά) και ενδεχομένως κάποια εισπήδηση από παράταξη σε άλλη παράταξη (δεν θα είναι έκπληξη).