iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το πιο
παλιό αυτοκίνητο της
Ραφήνας! (εικόνα)


Είναι από τις εικόνες που προσπερνάς στη ρουτίνα της καθημερινότητας χωρίς να δίνεις σημασία.

Τις βλέπεις σχεδόν κάθε ημέρα, αλλά το μάτι τις προσπερνά. Αν όμως συνειδητοποιήσεις τι βλέπεις, τότε ξετυλίγονται μπροστά σου ολόκληρες ιστορίες. Όπως αυτή η φωτογραφία που βλέπετε με το αυτοκίνητο - αντίκα. Το βλέπουμε δεκάδες χρόνια στη Ραφήνα, αραγμένο στο ίδιο σημείο. Στέκεται αγέρωχο παρά τις κακουχίες του χρόνου, σιωπηλό και υπερήφανο, θα έλεγε κανείς. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, αυτό "ρίζωσε" εκεί όμως. Δεν χάθηκε ποτέ η μνήμη του.

Ο φωτογραφικός φακός της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr απαθανάτισε το παλαιότερο αυτοκίνητο της Ραφήνας και σίγουρα ένα από τα παλαιότερα της χώρας, που ακόμη δεν έχει γίνει παλιοσίδερα. Γιατί ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του (που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία) δεν το έδωσε σε κάποια μάντρα. Δεν το πούλησε. Δεν το ξεφορτώθηκε. Όταν μάλιστα μας είδε να το φωτογραφίζουμε μας είπε αυστηρά "δεν πωλείται". Του εξηγήσαμε γιατί το φωτογραφίζουμε και ηρέμησε. Σίγουρα είναι δεμένος συναισθηματικά μαζί του και δεν θέλει να το αποχωριστεί, να το προδώσει". Με τα χίλια ζόρια μας αποκάλυψε στο περίπου την ηλικία του. '"Το έχω πριν τον πόλεμο του 1940" μας είπε με καμάρι.

Ας είναι καλά ο άνθρωπος και να το βλέπει να γερνάει μαζί του. Από μιά εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί. Από μιά άλλη Ραφήνα...