iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Η Ραφήνα στην
ετήσια γιορτή
της Unicef!


Επίσημοι προσκεκλημένοι της Unicef στην ετήσια γιορτή για την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού και τη βράβευση σχολείων και προσωπικοτήτων ήταν ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα και ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής νέων Σπύρος Λιβαθινός. Οι κύριοι Μπουρνούς και Μώρος μάλιστα, είχαν σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Σοφία Τζιτζίκου, ενώ ο δήμαρχος βράβευσε και δημοτικό σχολείο της Περιφέρειας με αναμνηστικό συμβολικό αριστείο της Unicef.

Στην εκδήλωση η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Unicef βράβευσε για την πολύχρονη ανθρωπιστική προσφορά τους τη δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση, τον πρόεδρο της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου Νικήτα Κανάκη και τον αρχηγό της επίσημης ομάδας ποδοσφαίρου της Unicef Αργύρη Κωστάκη, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του μαζί με τον συμπαίκτη του Σπύρο Λιβαθινό και το αφιέρωσε στα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο. Επίσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου για την παραχώρηση του γηπέδου της Νταού ως έδρα της Unicef.

Στο "παρασκήνιο" της εκδήλωσης, οι κύριοι Μπουρνούς, Μώρος και Λιβαθινός "δεν έβαλαν γλώσσα" μέσα και ουδείς γνωρίζει τι έλεγαν, πάντως σε φιλικό και ζεστό κλίμα. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τζουβαλάς, πάντα κοντά στη Unicef, ενώ έδωσε και "ραντεβού" με τον Αργύρη Κωστάκη για την ποδοσφαιρική ρεβάνς με την ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι τελευταία στιγμή λόγω ξαφνικής υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παραστεί στη γιορτή και το... σέντερ φορ της ομάδας Επίλεκτων ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης.

Στη Στοά του Βιβλίου όπου έγινε η γιορτή διακρίναμε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Κυρίτση, βουλευτές των κομμάτων (Φωτίου ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιωτόπουλος ΝΔ, Συντιχάκης ΚΚΕ, Θεοχαρόπουλος ΔΗΣΥ, Βενιζέλος Ένωση Κεντρώων και Μαυρωτάς Ποτάμι). Ήταν επίσης η Μαρί Κυριακού, η Λόλα Νταιφά, ο Γιάννης Σπανολιός από το "όλοι μαζί μπορούμε", η Γενική Γραμματέας Ισότητας, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σισέ, ο Σταμάτης Δαφνής εκπρόσωπος της ομάδας Ποδοσφαιρική Αλληλεγγύη Σταθερών Συγκοινωνιών, ο Παύλος Μπατάλης οικονομολόγος στέλεχος της Εθνικής τραπέζης, οι αθλητές του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ Γιώργος Αρμάο, Παναγιώτης Λυπημένος και Παναγιώτης Φάκος και φυσικά όλη η οικογένεια της Unicef, ο εκτελεστικός διευθυντής Ηλίας Λυμπέρης, η Ράνια Μακρή, οι κυρίες Αλεξίου, Μελισσουργού και συγνώμη σε όσους και όσες ξεχνάμε ή δεν προλάβαμε να δούμε. 

Εννοείται πως την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά τόσο όσα βραβεύτηκαν για τα έργα τους, αλλά και οι τρείς εισηγήτριες της εκδήλωσης, οι εθελόντριες της Unicef, μαθήτριες της Β΄Λυκείου από σχολεία της Αθήνας.