iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Πέτρος Παπαδόπουλος:
Η ψυχή το άβατο που
δεν πάτησε κανείς...


Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

Με τον Πέτρο Παπαδόπουλο έχουμε κάνει μια συμφωνία. Να συζητάμε μία φορά τον χρόνο. Το λένε και συνέντευξη δημοσιογραφικά, αλλά προτιμώ το φιλική κουβέντα με έναν ευρυμαθή, ευαίσθητο και διορατικό άνθρωπο. Είναι γνωστό πλέον, ο επιχειρηματίας Πέτρος Παπαδόπουλος και ο καλλιτέχνης Nino Galeti, είναι το ίδιο πρόσωπο. Αλλά δύο ήρωες στα κόμικς της αληθινής ζωής.

Το the Park καθιερώθηκε στη Ραφήνα ως ένας ευπρεπής και σύγχρονος πολυχώρος που οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον χρόνο τους. Ποιά είναι τα επόμενα σχεδιά σου?
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια όμως έχουμε πολύ δουλειά ακόμα. Έχει υλοποιηθεί μόνο το 30% των σχεδίων μας τόσο σε ότι αφορά την βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού του THE PARK,  όσο και στην ολοκλήρωση ενός πολιτιστικού και κοινωνικού προγράμματος δράσεων συνδυαστικά με την ποιοτική διασκέδαση που θα προσφέρει στους επισκέπτες του πάρκου  εναλλακτικές προτάσεις για κάθε ηλικία.
 
Ένας επιχειρηματίας πρέπει να σκέφτεται με το μυαλό πελάτη για να πετύχει? Ποιό είναι το μυστικό - αν υπάρχει - του συγκροτημένου επιχειρηματία?
Δεν υπάρχουν μυστικά ούτε κανόνες! Κάθε άνθρωπος που επιχειρεί καταθέτει την γνώση του , την εμπειρία του αλλά κυρίως την ψυχή του.
Σε κάθε μικρο-μεσαία συνήθως προσωπική επιχείρηση λοιπόν αντανακλάται η ψυχή του ιδιοκτήτη της. 
Στις μεγάλες και απρόσωπες επιχειρήσεις τα πράγματα είναι ασφαλώς διαφορετικά. Εκεί το χρήμα και οι μαρκετίστικες πρακτικές στοχεύουν ψυχρά την επίτευξη στόχων και αποδόσεων μειώνοντας η και εξαφανίζοντας την ανθρώπινη συναισθηματική παρέμβαση. Γι αυτό και τις λέμε απρόσωπες.
Σε ότι αφορά στο ΤΗΕ PARK  δηλαδή μια μικρή προσωπική επιχείρηση,  εδώ είμαστε ανοικτό βιβλίο . 
Είμαστε τόσο επαγγελματίες όσο μας βλέπετε, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Τόσο αγαπησιάρηδες όσο μας νοιώθετε.
Τόσο φοβισμένοι και αγχωμένοι, όσο και το τρέμουλο στο χέρι του σερβιτόρου όταν σας σερβίρει την ώρα της αιχμής.
Τόσο τρελοί και ριψοκίνδυνοι όσο φαινόμαστε, γιατί ναι, το όραμά μας για το πάρκο, από επιχειρηματικής άποψης, είναι ορθοπεταλιά στην κατηφόρα.   
Κάθε επιχείρηση λοιπόν είναι ανθρώπινο έργο , αυτονόητα στο κέντρο είναι ο άνθρωπος συγκροτημένος η όχι..
 
Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις την επιχειρηματική δράση σου με τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις σου?
Η ομάδα των νέων ανθρώπων που διαχειρίζεται επάξια το THE PARK με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζυγούρα μου δίνει τον χρόνο που χρειάζομαι για να ασχοληθώ  με το θέατρο που είναι το χόμπυ μου. Φέτος σκοπεύω να ανεβάσω ένα νέο θεατρικό μου έργο με τίτλο <<Νίνο+Πέτρος Δυο Αντίθετοι Τύποι>> 
 
Τον χειμώνα που έρχεται τι ετοιμάζεις στο καλλιτεχνικό - πολιτιστικό πεδίο?
Θέλουμε κάθε ημέρα να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη του THE PARK  γι αυτό και σύντομα ολοκληρώνουμε το χειμωνιάτικο πρόγραμμα μας.
Σε γενικές γραμμές θα περιέχει εκθέσεις , μουσικά δρώμενα, θεματικές κοινωνικές ημερίδες , παιδικές εκδηλώσεις κ.α,
Αυτό τον χειμώνα όμως θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κοινωνικές δράσεις συνεργαζόμενοι με τον <<Φίλιππος Καβουνίδης>>. Πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει είδη με τον πρόεδρο κ. Βουδούρη.
Επίσης φέτος θέλουμε να λειτουργήσουμε στο THE PARK δανειστική βιβλιοθήκη για τους επισκέπτες μας.
Ίσως όλα αυτά να ακούγονται υπερφίαλα και ανέφικτα όμως δεν θα αφήσουμε τις δυσκολίες να μας <κόψουν> τα όνειρα.
Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και τα υπόλοιπα θα τα αφήσουμε στην...ανωτέρα μας. Έχουμε όμως πίστη  και στους κατοίκους της περιοχής ότι θα μας βοηθήσουν να καταφέρουμε τα περισσότερα. 
 
Πέτρος Παπαδόπουλος <br> Ο &#039;&#039;μαέστρος&#039;&#039; του <br> The Park (συνέντευξη)
 
Τι σε προβληματίζει στην Ελλάδα του 2019 και τι σου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία?
Δεν με φοβίζει τίποτα. Ο ελληνισμός για μένα είναι μια πολιτισμική ιδέα που δεν εγκλωβίζεται, δεν περιορίζετε σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σύνορα΄και δεν τιθασεύεται παραμένοντας αιώνες τώρα η βάση και ο πυρήνας του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου.
Από αυτή την σκέψη αντλώ ελπίδα και αισιοδοξία για την Ελλάδα και το μέλλον μας.
 
Ποιά διεθνή προσωπικότητα θα ήθελες να συναντήσεις και τι θα τους έλεγες?
Για μένα ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια διεθνής προσωπικότητα υπό την έννοια ότι έχει καταφέρει το ακατόρθωτο σε διαπλανητικό επίπεδο.
Θα τον ρωτούσα πως κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια να τα πει όλα, να κάνει τα ακριβώς αντίθετά τους και να είναι και πάλι έτοιμος να κυβερνήσει.
Στη ζωή είναι πιό σημαντικό το ευχαριστώ ή το συγνώμη?
Είναι εξ ίσου σημαντικά. Απλά με το <Ευχαριστώ> δίνεις χαρά σε κάποιον  άλλο, ενώ με το<Συγνώμη> γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος εσύ.
 
Πιστεύεις στην αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας? Στο ρωτάω γιατί τον τελευταίο καιρό έχει έρθει παγκοσμίως στην επιφάνεια αυτό το ερώτημα?
Εννοείται! Ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει φιλική σχέση με οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα υπό τις ανάλογες συνθήκες. 
Από ένα λιοντάρι έως ένα σκίουρο η ένα σκύλο η ένα  γατάκι.  Όσοι βάζουν το ερώτημα η μισούν τις γυναίκες η μισούν τον εαυτό τους και αντίστροφα.
 
Τι σου έλειψε στη ζωή σου? Τι ονειρεύτηκες και δεν το κατάφερες ακόμα?
Είμαι κομπλέ. Από κει που έρχομαι τα όνειρα που κάναμε ήταν χαμηλά,  αν τεντωνόσουν αρκετά τα έφτανες με το χέρι σου.
Η υλοποίηση ενός ονείρου είναι μια υπερβατική και επίπονη διαδικασία. Η μάχη μου ήταν πάντα να υπερβώ τις συνθήκες και τον εαυτό μου.
Ποτέ όμως  κανένα όνειρο δεν είναι το ίδιο ωραίο και αστραφτερό όταν το πιάσεις και το ζήσεις στην πραγματικότητα.
Τελευταία ερώτηση. Ποιό είναι το καταφύγιο της ψυχής σου?
Η ψυχή! Αυτό το άβατο που κανένας δεν έχει  ποτέ πατήσει. Ούτε οι επιστήμες ούτε οι θρησκείες  ούτε καμιά άλλη δύναμη έχει προσεγγίσει αξιόπιστα  την ύπαρξή της.
Κάθε προσπάθεια καταλήγει πάντα σε κάποια εικασία για το τι είναι η ψυχή , πως λειτουργεί , που βρίσκεται μέσα μας , αν υπάρχει τελικά.
Τέλος πάντων, γαληνεύω όταν η ψυχή μου φωλιάζει αρμονικά στην συνείδηση μου. Αυτό είναι το καταφύγιο μου.
 
Σε ευχαριστώ για την ωραία συζήτηση.
Την απόλαυσα όπως πάντα κι εγώ