iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Κων. Μώρος
Πρόεδρος κύρους
στο ΔΣ Ραφήνας


Σε χρονική απόσταση από το γεγονός, που πάντα σε κάνει να το δεις πιο ψύχραιμα, αντικειμενικά και ολόπλευρα είναι η ώρα να δούμε τη μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.
Θα επικεντρωθούμε σε ένα πρόσωπο που κατάφερε να εκλεγεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου της ''Σύγχρονης Πολιτείας'' του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς.
Ο διακεκριμένος γιατρός Κωνσταντίνος Μώρος κέρδισε ''με το σπαθί του'' με έναν πολύ κοπιαστικό, έντιμο και διαφανή αγώνα την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας. Οι περίπου 600 σταυροί πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν τον καθιερώνουν στην ''ελίτ'' της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Αλλά κυρίως του δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία ότι πάντα οι αγνές προθέσεις και η προσφορά στην κοινωνία αργά ή γρήγορα αναγνωρίζονται.
Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι πως ο κ. Μώρος δεν προέρχεται από οικογενειακό ''τζάκι'' και δεν ανήκει στους ''δεινόσαυρους'' της ανατολικής Αττικής. 
Εργάζεται ακατάπαυστα κι έχει καταξιωθεί ως μαιευτήρας - γυναικολόγος εδώ και δεκαετίες.
Άλλο ένα ατού του κ. Μώρου είναι η ηλικία του. Στα 56 του χρόνια έχει τόσο τη δύναμη, όσο και την εμπειρία να εργαστεί ουσιαστικά για το καλό της Ραφήνας και του Πικερμίου. Να αποτελέσει και στο μέλλον - όπως αποτελεί ήδη - έναν από τους κινητήριους ''μοχλούς'' της ώθησης ακόμη πιο μπροστά του δήμου.
Ο κ. Μώρος απέδειξε στα δύο χρόνια που ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (στην πρώτη του θητεία) ότι διέπεται από σταθερές δημοκρατικές αρχές, αυστηρότητα όπου πρέπει, αλλά προπαντός απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων λειτουργίας.
Άριστος γνώστης του κανονισμού, συντονίζει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και είναι πάντα παρών.
Και σε αυτή τη θητεία της Δημοτικής Αρχής ανέλαβε τον δύσκολο θεσμικό ρόλο του προέδρου, ενισχύοντας το κύρος του. 
Μην ξεχνάμε πως ''έβαλε γερή πλάτη'' στην προεκλογική ''μάχη'' δίπλα στον κ. Μπουρνούς και ήταν από τα δυνατά ''όπλα'' του.
Όσο για το ήθος και την ευπρεπειά του είναι χαρακτηριστικά δύο πρόσφατα γεγονότα. Ο κ. Μώρος - προς τιμήν του - σε μία κίνηση υψηλού πολιτικού πολιτισμού υπερψήφισε την πρόταση της ''Δημοτικής Αλλαγής'' για την ανάληψη της θέσης της γραμματέος του συμβουλίου από τη Ράνια Δημητριάδη. Ενδεχομένως να ''ξένισε'' κάποιους αυτή η απόφαση, αλλά ο κ. Μώρος απέδειξε το ήθος του. Επίσης δεν δίστασε να απαντήσει αυστηρά στον Μάκη Βουδούρη - της ίδιας παράταξης και φίλο του - όταν εκείνος ρώτησε γιατί δεν αναφέρθηκε πως στη συνεδρίαση παραβρίσκεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου. Αμέσως ο κ. Μώρος ενημέρωσε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό, καθώς ποτέ δεν είχε αναφερθεί στο παρελθόν ούτε η παρουσία του κ. Φούκα ούτε η παρουσία του κ. Πιστικίδη.
Ρεαλιστής, σοβαρός, αξιοπρεπής εξωστρεφής και λαμπρός οικογενειάρχης ο κ. Μώρος αποτελεί βασικό ''πυλώνα'' της Δημοτικής Αρχής. Με υψηλές γνωριμίες στον κυβερνητικό χώρο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ποτέ δεν έκρυψε την κομματική του ταυτότητα και ονειρό του όπως έχει γράψει σε προεκλογικό άρθρο του στο ''Πρωτοσέλιδο'' είναι να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τη Ραφήνα και το Πικέρμι να γίνουν ακόμη πιο φιλικές και λειτουργικές πόλεις.
Η πανηγυρική εκλογή τους κ. Μώρου στην πρώτη τριάδα της Δημοτικής Αρχής, με την ''προίκα'' των εκατοντάδων σταυρών, θεμελιώνει την παρουσία του στα κοινά. Και όταν μάλιστα αυτή η εκλογή είναι αμιγώς αξιοκρατική, τότε η τοπική κοινωνία έχει κερδίσει έναν σημαντικό σύμμαχο. Έναν άνθρωπο ''της διπλανής πόρτας'' στη διοικητική ''πυραμίδα'' του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.
 
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''