iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η Unicef βράβευσε τον
Αργύρη Κωστάκη
γιά τη δράση του


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF διοργάνωσε στη Στοά του Βιβλίου την ετήσια γιορτή απονομής των βραβείων της σε προσωπικότητες για την πολύχρονη ανθρωπιστική προσφορά τους, αλλά και σε μαθητές σχολείων για τα έργα τους που προωθούν το πνεύμα της αλληλεγγύης.

«Η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων παιδιών που είναι δίπλα μας, είναι πρωταρχική υποχρέωση και καθήκον μας για να χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο κόσμο στον οποίο δικαιούνται να ζουν τα παιδιά μας. τόνισε η Πρόεδρος της UNICEF Σοφία Τζιτζίκου.

  • Βραβεύτηκαν με το ειδικό Βραβείο Λάμπρος Κανελλόπουλος:

    -      Ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης για την πολύχρονη συμβολή της οργάνωσης και του ίδιου στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

    -      Η δημοσιογράφος Έλενα Κατρίτση για τη σημαντική συμβολή της στην ανάδειξη, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των προβλημάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο μέσα από την εκπομπή της «Προσωπικά» στην ΕΡΤ.

    -       Ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης, δημιουργός και αρχηγός της επίσημης ομάδας ποδοσφαίρου της UNICEF, για την πολύχρονη συμβολή του στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού μέσα από τον αθλητισμό.

    Ο Αργύρης Κωστάκης ευχαρίστησε την πρόεδρο Σοφία Τζιτζίκου, τον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης Ηλία Λυμπέρη και όλους τους συμπαίκτες του με ιδιαίτερη αναφορά στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ενικής ομάδας Νέων και βετεράνο διεθνή παίκτη του Παναθηναικού Σπύρο Λιβαθινό. Επίσης τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού (ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο) για την παραχώρηση του γηπέδου της Νταού ως έδρα της ομάδας και το μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Χρήστο Κυρίτση για τη συμπαράστασή του. Τόνισε πως νιώθει ευγνώμων στον Θεό που μοιράζεται την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του με την οικογένεια της Unicef στην οποία ανήκει από το 1986 και επισήμανε πως το ποδόσφαιρο είναι η μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη, γιατί ενώνει τους ανθρώπους. Έκλεισε υπογραμμίζοντας πως αφιερώνει το βραβείο στους συμπαίκτες του και τα παιδιά που δοκιμάζονται στη Μάνδρα.

Η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών από σχολεία της Ελλάδας θα διαρκέσει στη Στοά του Βιβλίου έως τις 29 Νοεμβρίου

Ώρες επισκέψεων: καθημερινά: 10:00-13:00 & 17:00-21:00, Σάββατο: 10:00-13:00 & 17:00-21:00, Κυριακή κλειστά.