iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Αξίζει βραβείο
αυτή η δημοτική
υπάλληλος Ραφήνας!


Είναι από τις σπάνιες φορές που ο δημοσιογράφος αισθάνεται τυχερός που ανακαλύπτει τέτοια ''λαβράκια''. 

Και ως δημοσιογράφος, αλλά πρωτίστως ως πολίτης. Μια τυπική δοσοληψία με αυτό που λέγεται δημόσιο μπορεί να σε κάνει να ελπίζεις, να αισιοδοξείς, να χαίρεσαι ότι δεν είναι όλα ισοπεδωμένα σε αυτή τη χώρα. Ότι υπάρχουν απίστευτα ευγενικοί, εξυπηρετικοί και καλοσυνάτοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην περιπτωσή μας δημοτικοί υπάλληλοι. Χωρίς την παραμικρή διάθεση υποτίμησης κανενός δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, οφείλουμε ηθικά να εξάρουμε την ευπρέπεια και την ευγένεια της Ληξιάρχου του δήμου Βασιλικής Φωτιάδη. Προφανώς και δεν γνωρίζει τίποτα η κ. Φωτιάδη για αυτό το ρεπορτάζ που η αλήθεια είναι δυσκολεύτηκα αν θα το δημοσιοποιήσω. Γιατί ίσως να μην επιθυμούσε. Αλλά η αλήθεια πρέπει να έρχεται πάντα στο φως και ακόμη και αν τη δυσαρεστήσουμε, δεν μπορούσα να μην κάνω το καθήκον μου. 

Η κ. Φωτιάδη μου παρέδωσε ένα τυπικό έγγραφο που χρειάστηκα. Χωρίς χρονοτριβή. Φυσικά δεν με γνώριζε για να μη σκεφτεί κάποιος κακοήθης ''ήθελε να τα έχει καλά με τον Τύπο''. Αλλά η άμεση εξυπηρέτηση είναι το λιγότερο. Το σημαντικό είναι πως τέτοια εγκάρδια καλημέρα δεν έχω ακούσει ποτέ από δημόσιο υπάλληλο στα 56 χρόνια της ζωής μου. Ένα πλατύ χαμόγελο που έδειχνε σεβασμό στη δουλειά της και αγάπη για τον πολίτη. 

Όλες τις οι λέξεις ήταν γεμάτες θετική διάθεση. Αφού φεύγοντας δεν κρατήθηκα και της είπα αυτή την αλήθεια ''δεν έχω ξαναδεί τέτοιον υπάλληλο''. Εκείνη απλώς κατέβασε με σεμνότητα το κεφάλι...

Ένα μπράβο από καρδιάς στην κ. Φωτιάδη του δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Και ένα βραβείο από εμάς που σίγουρα της αξίζει, αλλά δεν θα παραλάβει ποτέ από το απρόσωπο Κράτος.

Αργύρης Κωστάκης

 

ΦΩΤΟ αρχείου