iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Με σημείωμα στο χέρι
η ανάληψη αρχηγίας
από τον Δ. Φαφούτη


Στις 9.31 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου Κωνσταντίνος Μώρος, αφού είχε προηγηθεί ένα δεκάλεπτο πολιτικό "θρίλερ" με τους δημοτικούς συμβούλους, τους πολίτες στο ακροατήριο και τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν ασκαρδαμυκτί τα όσα συνέβαιναν (θα πούμε παρακάτω) διάβασε ένα χειρόγραφο σημείωμα του Θανάση Αδαμόπουλου, με το οποίο ανακοίνωνε την παραιτησή του "λόγω φόρτου εργασίας και πολλαπλών επαγγελματικών υποχρεώσεων" και η παράταξη "Συμμαχία Δημιουργίας" παρέδιδε ομοφώνως την αρχηγία στον Δαμιανό Φαφούτη.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ είχε προαναγγείλει την "αλλαγή σκυτάλης" Αδαμόπουλου - Φαφούτη από τη στήλη "ίντριγκα" και με τον τίτλο "ο Γιουσέιν Μπολτ της Ραφήνας". Σεβόμενη το off the record δεν αποκάλυψε την είδηση αν και τη γνώριζε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Δεν είναι μαγκιά ή "μούρη" αυτό, απλώς έτυχε να το πληροφορηθεί από πηγή που δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου. Θα κρατήσουμε λοιπόν και ολόκληρη τη Δευτέρα το κείμενο στη στήλη "ίντριγκα" για του λόγου το αληθές.

Επικεφαλής λοιπόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κι επισήμως, γιατί ουσιαστικά ήταν εδώ και τρία χρόνια (!) καθώς ο κ. Αδαμόπουλος εμφανιζόταν σπανίως στις συνεδριάσεις. Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Αδαμόπουλος δεν παραιτήθηκε από σύμβουλος και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις, τις οποίες θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Προφανώς τώρα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος και γιά την επίσημη ανακοίνωση εντός των πρώτων μηνών του 2018 από τον κ. Φαφούτη γιά την υποψηφιότητα ως δήμαρχος. 

Στο νέο ρεπορτάζ τώρα με όλες τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο, που αναρτήθηκε από την στις 10.20 το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου, ουδείς γνώριζε, ούτε καν ο κ. Φαφούτης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr αν ο κ. Αδαμόπουλος θα προλάβει να είναι στην ώρα του, πριν την έναρξη της συνεδρίασης δηλαδή ώστε να παραδώσει το χειρόγραφο σημείωμα. Τελικά τα κατάφερε καθώς δεν βρήκε κίνηση στον δρόμο...

Με την έναρξη της συνεδρίασης έγινε πανδαιμόνιο, καθώς ο πρόεδρος επικαλούμενος τον κανονισμό δεν επέτρεψε (και σωστά με βάση το τυπικό) να ανακοινωθεί το περιεχόμενο του σημειώματος Αδαμόπουλου. Κι αυτό γιατί η συνεδρίαση τυπικά ήταν σε εξέλιξη ως διακοπείσα από την περασμένη. Τεχνικά λοιπόν δεν γινόταν να ανακοινωθεί αυτή η δομική αλλαγή που γνώριζαν ο δήμαρχος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συμβουλίου καθώς διάβασαν το περιεχόμενο.

Οι αντιδράσεις του κ. Φαφούτη ήταν έντονες υποστηρίζοντας ότι "φοβάται η Δημοτική Αρχή", για να απαντήσει σε υψηλούς τόνους ο κ. Μώρος ότι εφαρμόζει πιστά τον κανονισμό. 'Οταν η κατάσταση είχε φτάσει "στο αμήν" έγινε η πρόταση να διαβαστεί ανεπίσημα με κλειστά μικρόφωνα για να μην καταγραφεί στα πρακτικά, ενώ ζητήθηκε να κλείσουν και οι κάμερες και τα μαγνητόφωνα. Σε ερώτηση της iselida.gr αν οι δημοσιογράφοι μπορούν να αποκαλύψουν το περιεχόμενο αφού διαβαστεί ο κ. Φαφούτης απάντησε "φυσικά", ενώ συγκατέθεσε και το προεδρείο. Βεβαίως ακόμη κι αν δεν υπήρχε "άδεια" οι δημοσιογράφοι είχαν καθήκον να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι συνέβη. Η διένεξη αυτή αποδεικνύει ότι πάντα υπάρχει λύση αν υπάρχει καλή προαίρεση.

Ένα σημείο που έχει τη σημασία του είναι πως σε αυτή την "κομβική" στιγμή για την παράταξη δεν ήταν παρών οι συμβουλοί της ο κ. Ξηντάρας και η κ Στέφου, παρά μόνο η κ. Κατσούδα αλλά και η Ματίνα Σκουλαρίκη από το τοπικό συμβούλιο.

Για τις πέντε λέξεις - "κλειδί" που βάλαμε γιά ασφάλεια από την Κυριακή τώρα μπορούμε να τις εξηγήσουμε, αφού επισημάνουμε ότι γράφαμε "πολύ σύντομα" θα γράψουμε το ρεπορτάζ της επιβεβαίωσης. όταν θα είναι κοινής λήψης, όταν δηλαδή θα το μάθουν και όλοι. Όσο για τις "αλεπούδες' μια αλεπού λίγο πριν κοιμηθούμε τα μεσάνυχτα της Κυριακής μας είπε με ονόματα ότι κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και μας έδωσε συγχαρητήρια για τον "Μπολτ"...

Αλλαξοκαρεκλιές. Άλλαξαν καρέκλες δηλαδή οι κύριοι Αδαμόπουλος και Φαφούτης. Ο ένας έγινε αρχηγός στη θέση του άλλου και ο άλλος έγινε σύμβουλος στη θέση του "ένα".

Σκυτάλη. Εντάξει δεν θέλει και πολλή σκέψη. Αλλαγή σκυτάλης δηλαδή αρχηγίας.

Ρουβίκωνας. Ο κ. Φαφούτης είχε διαβεί τον Ρουβίκωνα, δεν γινόταν να κάνει πίσω πλέον και οι τελευταίες σκέψεις εξανεμίστηκαν σε μία παλαιότερη συνάντηση με τον πολιτικό του μέντορα Ανδρέα Κεχαγιόγλου.

Βουνά (όχι βουνό, αλλά βουνά). Το ένα βουνό είναι το Γραμματικό απ όπου δόθηκε το "πράσινο φως" του εγχειρήματος, η "ευλογία" του κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος κατοικεί εκεί. Το άλλο βουνό είναι "γειτονικό" το λες και δεν το λες πάντως είναι σίγουρα βουνό πιό κοντά προς το...Πικέρμι. Κι έχει σημασία η γεωγραφική θέση. Αυτό το βουνό το "ελέγχει" άλλος, ο οποίος γνωρίζει τα της Ραφήνας και κυρίως του Πικερμίου. Ως εδώ...

Σαμπάνιες. Η παράταξη Συμμαχία Δημιουργίας;" άνοιξε σαμπάνιες - κυριολεκτικά - γι αυτή την αλλαγή που φέρνει νέο αέρα στο μέλλον της.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα πάντα μέσα από το έντιμο ρεπορτάζ και τη σκληρή δημοσιογραφική δουλειά θα προσπαθεί να ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου. Και θα είναι πολλές εξελίξεις. Όσο για τη νέα θέση του κ. Αδαμόπουλου, δηλαδή απλός σύμβουλος, δεν είναι τόσο "απλός". Τουλάχιστον στο μέλλον...

Μια ερώτηση μόνο. Τι θα γινόταν αν ο κ. Αδαμόπουλος έπεφτε σε μποτιλιάρισμα και δεν προλάβαινε να φέρει το χειρόγραφοι σημείωμα;

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Κυριακής που αποκάλυπτε χωρίς ονόματα την αλλαγή "σκυτάλης" στην αρχηγία της "Συμμαχίας Δημιουργίας".

Το άθλημα της σκυταλοδρομίας στον στίβο είναι από τα πιο συναρπαστικά και αγωνιώδη, όταν μάλιστα πρόκειται γιά κούρσες σε Ολυμπιακούς ή άλλους διεθνείς αγώνες, όπου συμμετέχουν σταρ. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων κορυφώνεται πάντα στην τελευταία αλλαγή. Και συνήθως οι προπονητές κρατάνε τελευταίο σπρίντερ τον καλύτερο. Ας θυμηθούμε τη Τζαμάικα, η οποία στην τελευταία δεκαετία είχε για την κούρσα της κρίσιμης στροφής τον Γιουσέιν Μπολτ.

Η πολιτική "σκυταλοδρομία" έχει ξεκινήσει στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου εδώ και μήνες. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες της πρώτης Κυριακής μάλιστα στις 18 Μαίου 2014. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά. Το φινάλε προσδιορίζεται χρονικά πριν τις...σαμπάνιες.

Τι να σας κάνουμε που όταν ο έντιμος επαγγελματίας δημοσιογράφος δίνει τον λόγο του στο off the record, αυτό είναι ιερό και πρέπει να τηρείται, αλλιώς θα γινόταν "Κούγκι" από τώρα Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.  Τόσο η "πηγή" όσο και το εμπάργκο της είδησης προστατεύονται. Αυτές οι ηθικές αξίες θα μας πείτε βέβαια θα είναι μόνο εκθέματα στα μουσεία του μέλλοντος.

Πάντως οι "αλεπούδες" της τοπικής αυτοδιοίκησης (με την καλή έννοια της εμπειρίας) - έχουμε λίγες στην περιοχή - θα καταλάβουν ποιό γεγονός και ποιά πρόσωπα εννοούμε. Κι αν είναι κοντά θα το επιβεβαιώσουν τουλάχιστον ότι πρώτη η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ενημέρωσε για ακόμη μία φορά τι θα συμβεί σε αυτή την πόλη. Κι αυτό δεν είναι έπαρση ή "κυνήγι" διαφήμισης και μαγκιάς. Αλλά αμιγώς ύψιστο ζήτημα αξιοπιστίας.

Οι 5 λέξεις - κλειδί (που θα ξαναδείτε σύντομα, πολύ σύντομα στο ρεπορτάζ της επιβεβαίωσης όταν βέβαια θα πρόκειται για κοινή λήψη και παρακαλούμε σημειώστε τις κάπου) είναι :

  1. "αλλαξοκαρεκλιές"
  2. "σκυτάλη" 
  3.  "Ρουβίκωνας"
  4. "βουνά"
  5. ''σαμπάνιες"