iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
''Δεν έχω
δικαστικό σύνδρομο''


''Δεν έχω δικαστικό σύνδρομο, δεν φοβάμαι τη δικαιοσύνη'' τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου σε συνέντευξη στο web tv του The caller.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αναφερόμενος στον πύρινο όλεθρο του 2018 στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι με τους 102 νεκρούς επισήμανε πως και ο ίδιος με την οικογενειά του βίωσαν την τραγωδία, αφού κινδύνεψαν ενώ καταστράφηκε και το σπίτι του. Είπε χαρακτηριστικά πως έβγαλε μετά από πέντε ώρες από τη θάλασσα τη σύζυγο και τους ηλικιωμένους πεθερούς του.

Ο κ. Μπουρούς για το δικαστικό σκέλος υπογράμμισε πως διώκεται για τρία αδικήματα σύμφωνα με τη δικογραφία τα οποία εξήγησε αναλυτικά.

Δεν λειτούργησε κέντρο επιχειρήσεων (το χαρακτήρισε ψευδές γιατί όπως είπε ο δήμος μας έδωσε το πρώτο σήμα για τη φωτιά και ο πυροσβεστικός σταθμός ήταν παρών από την πρώτη στιγμή).

Δεν έγινε τοπικό συντονιστικό όργανο (επίσης το χαρακτήρισε ψευδές γιατί υπάρχουν τα πρακτικά που προφανώς όπως είπε δεν είδε ο ανακριτής μέσα στην ογκώδη δικογραφία των 50.000 σελίδων που έπρεπε να διαβάσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα).

Δεν είχαν καθαριστεί τα οικόπεδα (γι αυτό υπογράμμισε πως είχε μεταβιβάσει την αρμοδιότητα σε αντιδήμαρχο που είχε στείλει πάνω από 1000 επιστολές σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και μεγάλος αριθμός οικοπέδων είχε καθαριστεί αλλά ήταν αδύνατον όλα).

''Η αλήθεια θα λάμψει στο ακροατήριο για όσους τελικά οδηγηθούν σε αυτό, γιατί υπάρχουν σίγουρα ευθύνες και ένοχοι. Οι οικογένειες των 102 νεκρών ζητούν δικαίωση'' τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, ο οποίος εκτίμησε πως θα φύγει από ''το στόχαστρο, αλλά στην πρώτη δικαστική διερεύνηση ο ανακριτής τους ''τσουβάλιασε όλους''. Οι κατηγορίες που με αφορούν πιστεύω πως είναι έωλες επισήμανε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε το τριμελές δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει ποιοί τελικά θα παραπεμφθούν και ποιοί όχι σε δίκη.