iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Η Νατάσα Παζαίτη
στη Ραφήνα για
τον καρκίνο του μαστού


Μια από τις πιο ουσιαστικές και πολυπληθείς εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Ραφήνα ήταν αυτή που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας με το επιστημονικό θέμα του καρκίνου του μαστού και ομιλήτρια τη χειρουργό Νατάσα Παζαίτη.

Περίπου 200 άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα των ΚΑΠΗ Ραφήνας, στην πλειονότητα γυναίκες για να παρακολουθήσουν την ομιλία της κ. Παζαίτη, η οποία απλά και κατανοητά εξήγησε για τα στάδια της πρόληψης και της αντιμετώπισης της νόσου που μαστίζει τον γυναικείο πληθυσμό αλλά κι ένα ποσοστό ανδρών πλέον, κυρίως λόγω των αναβολικών.

Προβάλλοντας ταυτοχρόνως επιστημονικές διαφάνειες η κ. Παζαίτη κέρδισε το κοινό με τον εύληπτο τρόπο παρουσίασης αυτού του σημαντικού ιατρικού προβλήματος και καταχειροκροτήθηκε στο τέλος.

Την κ. Παζαίτη παρουσίασε η πρόεδρος του ΛΕΡ Εύη Γκατσοπούλου. Της έπλεξε το εγκώμιο και εξήρε την επιστημονική της κατάρτιση, επισημαίνοντας πως είναι συμπολίτης καθώς διαμένει μόνιμα στη Ραφήνα με τον συζυγό της πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τα παιδιά της. Στην εκδήλωση μάλιστα ήταν παρών και ο γιός της Αλέξανδρος. Η κ. Γκατσοπούλου έκανε και μία σύντομη αναφορά στην ιστορία και τους σκοπούς του ΛΕΡ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Η κ. Παζαίτη είχε και μία σύντομη τετ α τετ συνομιλία με την πρόεδρο των Ιωνίδων Σίσσυ Κατσούδα.

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του Φίλιππος Καβουνίδης Μάκη Βουδούρη, τους πρώην δημάρχους Βασίλη Πιστικίδη (και νυν επικεφαλής της Νέας Αρχής) και Γιώργο Χριστόπουλο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής Σπύρο Κάρλο, τις δημοτικές συμβούλους Χρύσα Βλαχάκη, Μαρία Αραπκιλή Βιάδη και Ράνια Δημητριάδη, τη διευθύντρια του Φ. Καβουνίδης Ευγενία Καπριγιάννη, την τέως πρόεδρο του ΛΕΡ Χριστίνα Παναγιώτου, την πρόεδρο του συλλόγου ''Ιωνίδες'' Σίσσυ Κατσούδα και το μέλος της χορωδίας των ΚΑΠΗ Ευγενία Μουτσάτσου.