iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

H πίπα της ειρήνης
Χριστόπουλου και
Ζαφειρόπουλου


''Προσπαθώ να το κόψω" (εννοώντας το τσιγάρο) είπε ο Γιώργος Χριστόπουλος στον Μπάμπη Ζαφειρόπουλο, μόλις κάθισε...δίπλα του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου.

Ο πρώην δήμαρχος για πρώτη φορά σε αυτά τα τριάμισι χρόνια κάθεται πάντα στη δική του καρέκλα, αυτή του επικεφαλής της παραταξής του. Φαίνεται όμως ότι είδε και απόειδε που λέει ο λαός και βαρέθηκε τη μοναξιά. Ο Μάκης Βουδούρης μακριά του (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) είναι πλέον γραμματέας του ΔΣ και κάθεται στο προεδρείο, ενώ ο Γιώργος Γιάννακας μονίμως απών. Έτσι ο γιατρός έκανε λίγο δεξιά και κάθισε δίπλα στον ανεξάρτητο σύμβουλο, ο οποίος ατμίζει (αυτή είναι η σωστή λέξη να ξέρετε) όπως πάντα μέσα στην αίθουσα, το ηλεκτρονικό του τσιγάρο. Επανερχόμαστε λοιπόν στον διάλογο. "Γιατί δεν δοκιμάζεις το ηλεκτρονικό;" ρώτησε ο Μπάμπης τον γιατρό, ο οποίος δοκίμασε μιά "τζούρα". 

Όπως θα θυμάστε οι παλαιότεροι, μετά τις μάχες ιππικού και ινδιάνων ο αρχηγός της φυλής κάπνιζε την πίπα της ειρήνης με τον στρατηγό του στρατού. Ε! κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και με την περίπτωση του κ. Χριστόπουλου και του κ. Ζαφειρόπουλου, που πλέον βρίσκονται στο ίδιο "τραπέζι" με τον Δαμιανό Φαφούτη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr απαρέγκλιτα πιστή στη δημοσιογραφική δεοντολογία και τη συναδελφικότητα, ευχαριστεί δημοσίως τον Βαγγέλη Ιωάννου από το irafina.gr για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας - "τηλεπλάτη" (θυμάστε την τηλεοπτική πρακτική που καθιέρωσε πρώτη η Αννίτα Πάνια στα "παρατράγουδα" το 2001 με τους καλεσμένους "πλάτη" στην κάμερα όταν δεν ήθελαν να φαίνονται.). Εμείς πήγαμε κυριολεκτικά με άδειες μπαταρίες και δυστυχώς καμία μηχάνημα δεν λειτουργεί χωρίς μπαταρία ή ρεύμα. Ούτε φωτογραφικές μηχανές ούτε κινητά τηλέφωνα. Έτσι είχαμε την είδηση χωρίς φωτογραφία. Ο συνάδελφος όμως μας έσωσε. Όποτε ξεμείνει από μπαταρία εδώ είμαστε, εννοείται...