iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αποκλειστικό: Η
στιγμή της σύλληψης
του Καραμολέγκου


Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας έπιασε "λαυράκι". Από άλλη υπόθεση ξεκίνησε και οι δρόμοι διασταυρώθηκαν με τον καταζητούμενο δραπέτη Αντώνη Καραμολέγκο, που ήταν στους πέντε πιο επικίνδυνους κακοποιούς που είχε στον κατάλογο η Ελληνική Αστυνομία. Όχι μόνο γιατί ήταν δεύτερη φορά δραπέτης, αλλά και είχε σκοτώσει και αστυνομικό. Κρυβόταν καλά, ώσπου το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας σε συνεργασία πάντα με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής τον εντόπισε σε εξοχικό στα Σπάτα.

Η επιχείρηση που στήθηκε στις 29 Νοεμβρίου θύμιζε αστυνομική ταινία του Χόλιγουντ. Σαράντα πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ (που θεωρείται η καλύτερη και πιό αποτελεσματική στην Ευρώπη) μαζί με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Ραφήνας, της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, έζωσαν το σπίτι μέσα στη νύχτα. "Φοβηθήκαμε επειδή ήταν σκοτάδι μην τραυματιστεί κάποιος συνάδελφος από φίλια πυρά μέσα στο σκοτάδι" αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του αδίστακτου ισοβίτη. "Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν άνοιξε ρουθούνι" ήταν η χαρακτηριστική του έκφραση.

Οι "χειρουργικές" κινήσεις και η εμπειρία της ελληνικής αστυνομίας ήταν αποτελεσματικές και ο 50χρονος Καραμολέγκος "πιάστηκε στον ύπνο με τα σώβρακα" στις 6 και 5 τα ξημερώματα χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Μαζί του ήταν και μία 46χρονη. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και απόδραση κρατουμένου, με συνολική ποινή φυλάκισης 17 ετών και 2 μηνών.

Από την έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • καραμπίνα και πιστόλι
  • πέντε (γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων
  • ναρκωτικά δισκία και κλομπ
  • κλεμμένη μοτοσυκλέτα και κλεμμένο αυτοκίνητο
  • Δύο μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητο.
  • Ο Καραμολέγκος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και επέστρεψε στη φυλακή. Η συλληψή του θεωρείται από τις σπουδαιότερες στα αστυνομικά χρονικά καθώς ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνος αλλά και γιατί επρόκειτο για ζήτημα τιμής αφού είχε σκοτώσει αστυνομικό.