Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόλης και Θάνος
Πικουλίδης. Δύο
γενιές ποδοσφαίρου


Τόλης Πικουλίδης. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Ραφηνιώτης επιθετικός με τα έξι δάχτυλα στο αριστερό πόδι. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο μυστικό του για τα σουτ "κεραυνός", πιάνει "γεμάτη" τη μπάλα και οι τερματοφύλακες μένουν εμβρόντητοι.

Ξεκίνησε από την Τριγλία αμούστακο παιδί, η λάμψη του έφτασε στα "σαλόνια" της Α΄Εθνικής όπου διέπρεψε επί χρόνια στον Απόλλωνα Αθηνών τη δεκαετία του 90 δίπλα στους σταρ της εποχής. Φόρεσε ακόμη και το φανέλα με το εθνόσημο στην εθνική ομάδα νέων. Ξαναγύρισε στην Τριγλία, πέρασε και από τη Θύελλα Διασταύρωσης και από άλλες ομάδες του Αθηναικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ώσπου στα 40 "κρέμασε τα παπούτσια" στον Αετό Πικερμίου έχοντας περάσει και από τις τρεις ομάδες της περιοχής. 

Δεν μπορούσε όμως να μείνει εκτός...χόρτου. Έτσι τιμής ένεκεν αγωνίζεται στο επίσημο πρωτάθλημα μέσων ενημέρωσης από το 2015 και είναι από τους πιό αγαπητούς αθλητές (αν εξαιρέσουμε κάτι νευράκια με τους διαιτητές πολλές φορές με το δίκιο του γιατί ασταμάτητος καθώς είναι "τρώει πολύ κλωτσιά"). Με το 10 στην πλάτη "κάνει ό,τι θέλει" στο γήπεδο με την ομάδα της εφημερίδας  "Ανατολική Ακτή" στην οποία αγωνίζεται. 

Και ήδη "έπεσαν οι υπογραφές", αυτή είναι η είδηση μεγατόνων για να αγωνιστεί μόλις ενηλικιωθεί σε τρία τέσσερα χρόνια δηλαδή ο γιός του Θάνος. Ο οποίος αγωνίζεται στις ακαδημίες της Τριγλίας και θεωρείται ότι βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του.

Ο Θάνος 18 και ο Τόλης 47 (ελπίζουμε να μην κάναμε λάθος υπολογισμό και να μεγαλώσαμε τον άνθρωπο) θα είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου όπου πατέρας και γιός έπαιξαν στην ίδια ομάδα...

Υπερήφανες η μαμά Σοφία και η αδελφή Μαρία για τα...ποδοσφαιρικά τους καμώματα!