Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Όλγα Κουρελλά
και το ονειρό της
για τη δημόσια υγεία


Τα θλιβερά νέα έπεσαν βαριά στη Ραφήνα από το fb του Βασίλη Πιστικίδη.

Ο αδόκητος θάνατος της νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας Ραφήνας Όλγας Κουρελλά στιγματίζει τη σημερινή ημέρα.

Γράφει ο κ. Πιστικίδης για έναν άνθρωπο που ήταν τόσο αγαπητός.

Η γειτονιά των αγγέλων σε φιλοξενεί τώρα Όλγα μου...
Το χαμόγελο σου, η ενεργητικότητά σου, η μνήμη σου μένει συντροφιά μας...
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου...

Η εκλιπούσα ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό ''Νέα Αρχή'' στις δημοτικές εκλογές. Στις 17 Μαίου η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr είχε φιλοξενήσει ένα άρθρο της.

Τι θέλει μια νοσηλεύτρια στον χώρο της της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αναρωτιούνται οι ψηφοφόροι.

Είναι ένα εύλογο ερώτημα των πολιτών που θα πάνε να ψηφίσουν στις 26 Μαίου. Το αντιλαμβάνομαι και απαντώ ευθέως. Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα της Υγείας στην περιοχή μας. Αγωνίζομαι επί χρόνια ώστε ο χώρος του ΠΝΑ να μη δοθεί σε ιδιώτες, αλλά να εξελιχθεί σε πρώτη φάση σε κέντρο υγείας και μετά σε νοσοκομείο στην περιοχή μας. Καταφέραμε τότε τη δέσμευση της πολιτείας (2004) για δημιουργία νοσοκομείου στην περιοχή και ωσότου βρεθούν οι πόροι , το ΠΝΑ να μετεξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Θεωρώ πως η παρουσία του λιμανιού αλλά και του αεροδρομίου σε κοντινή απόσταση, καθώς επίσης και ο τριπλασιασμός του πληθυσμού κατά τους θερινούς μήνες , σύμφωνα με τα στατιστικά μας, όπως και οι αλλεπάλληλες καταστροφές που υπέστη η περιοχή μας με τελευταία τη φονική φωτιά του περσινού καλοκαιριού με τους 102 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία γενικού νοσοκομείου στην περιοχή.

Στο δύσκολο τώρα όμως που βιώνουμε όλοι μας , επιθυμώ το κέντρο υγείας μας να παρέχει ποιοτική φροντίδα στους συμπολίτες μας στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου κέντρου υγείας που θα είναι μέσω του δήμου μας σε ανοιχτή επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση για επίλυση όλων των προβλημάτων του .

Συνεπώς αποδέχτηκα με ικανοποίηση την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, ενός ευαίσθητου και καλλιεργημένου ανθρώπου για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ''Νέας Αρχής'' . Θα προσπαθήσω και εγώ μαζί με τον έντιμο αυτό πολιτικό και άνθρωπο να βάλω ένα ''λιθαράκι'' για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην πόλη μας . Λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω τον ανθρώπινο πόνο . Επιθυμώ λοιπόν να παρέχεται στους συμπολίτες μας η ιατρική φροντίδα που τους αρμόζει. Θέλουμε όλοι μας αξιοπρέπεια στην ασθένεια και ποιότητα στη ζωή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στα Γρεβενά και ζει στη Ραφήνα εδώ και 25 χρόνια. Διπλωματούχος νοσηλεύτρια ΤΕΙ , κάτοχος ψυχιατρικής ειδικότητας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο, εκπαιδευμένη στην οικογενειακή θεραπεία με αρκετές δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα ψυχιατρικά περιοδικά και συμμετοχή της στην έκδοση βιβλίου πάνω στη Νοσηλευτική ψυχικής υγείας. Κάτοχος μονοετούς εκπαίδευσης στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και υποψήφια μεταπτυχιακή στην εκπαίδευση ενηλίκων του ΕΑΠ. Εργάζεται 25 χρόνια πρώτα στο παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Νταού) και έπειτα στη μετεξέλιξη του που είναι το κέντρο υγείας Ραφήνας Πικερμίου. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων του ΠΝΑ τρεις φορές, όπου αγωνίστηκε εναντίον των πολιτικών της εποχής εκείνης που ήθελαν οριστικό κλείσιμο του ΠΝΑ και συνέβαλε καθοριστικά στη δέσμευσή τους για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή.