iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Το βαγόνι
της Unicef
έρχεται στη Ραφήνα!


Η ιδέα "έπεσε στο τραπέζι" από τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού σε μία φιλική συζήτηση που είχε πριν από έναν χρόνο πάνω στο πρωινό καφεδάκι.

Ο άνθρωπος που έγινε αποδέκτης τη μετέφερε στην πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef Σοφία Τζιτζίκου, η οποία ενθουσιάστηκε και συμφώνησε αμέσως. Ποια ήταν η πρόταση του δημάρχου; Το βαγόνι στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης απέναντι από το γήπεδο, να γίνει έδρα της Unicef στην ανατολική Αττική. Ο δήμος Ραφήνας - Πικερμίου ήδη θεωρείται από την παγκόσμια οργάνωση μέρος του Δικτύου της καθώς έχει παραχωρήσει και τα δύο γήπεδα (και το κεντρικό και της Διασταύρωσης ως έδρα της επίσημης ποδοσφαιρικής ομάδας της Unicef), οπότε με αυτή την κίνηση ολοκληρώνεται η "αδελφοποίηση". 

Μέσα στο 2018 αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε το ιστορικό βαγόνι να γίνει χώρος εκδηλώσεων της Unicef (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ημερίδων ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών) και ο δήμος Ραφήνας - Πικερμίου να αποκτήσει άλλο ένα εύσημο στον τομέα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.