Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η άγνωστη γωνιά
αλληλεγγύης
στη Ραφήνα


Μια "άγνωστη" γωνία κοινωνικής αλληλεγγύης ανακάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr. Και βάζουμε σε εισαγωγικά τη λέξη άγνωστη γιατί σίγουρα ορισμένοι θα τη γνωρίζουν, αλλά το θέμα δεν είναι να τη μάθουν όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου;

Στη γωνία λοιπόν του πρατηρίου βενζίνης ΕΚΟ στη συμβολή της λεωφόρου Φλέμινγκ με την οδό Δημοκρατίας στο ύψος της στάσης Κόκκινο Λιμανάκι υπάρχει ένας μεγάλος κάδος ανακύκλωσης - προσφοράς ρούχων. Όποιος επιθυμεί ανοίγει πολύ εύκολα τον κάδο και τοποθετεί ρούχα που δεν χρειάζεται. Καλό θα ήταν να μην είναι φθαρμένα ή βρώμικα για σεβασμό σε αυτούς που θα καταλήξουν. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως μας διαβεβαίωσε υπεύθυνα ο αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής η διαχειρίστρια εταιρία που έχει σύμβαση με τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου, τα μαζεύει και σε αντάλλαγμα δίνει τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Μετά τη συγκεκριμένη δέσμευση του κ. Παλπατζή  και σε συνεννόηση μαζί του, η ομάδα εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας; Κόκκινο Λιμανάκι, τοποθέτησε στον ειδικό κάδο πολλά καινούργια βρεφικά ρούχα και παπούτσια (πάνω από δύο μεγάλες κούτες).