iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ραφήνα ''Πράσινη
συνεδρίαση'' των
μαθητών (pics)


Μια διαφορετική ''πράσινη συνεδρίαση'' έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου!

Δεκάδες μαθητές δημοτικών από τη Ραφήνα γέμισαν τα έδρανα αλλά φυσικά και έξτρα καρέκλες στην αίθουσα για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αθλητικών Ακαδημιών.

Η δράση αυτή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και στόχος της, που δεν ήταν άλλος από τη «γνωριμία» των παιδιών με την Ανακύκλωση και τη σημασία της, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα συνέδεε την καθημερινότητά τους με το παιγνίδι, τη συμμετοχή , την άμιλλα αλλά και την μάθηση μέσα από το πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Οι μαθητές της πόλης μας πήραν την ανακύκλωση στα χέρια τους, την έβαλαν στη ζωή τους και έδωσαν και ένα όμορφο μήνυμα – μάθημα σε όλους!

Οι μαθητές που συμμετείχαν, συνέλεξαν κουπόνια συμμετοχής ανακυκλώνοντας πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί και τα παρέδωσαν ανά σχολικό τμήμα. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των κουπονιών από την αρμόδια συμβολαιογράφο, αναδείχθηκαν τα τρία σχολικά τμήματα που ανακύκλωσαν τις περισσότερες συσκευασίες.

Η βράβευση των μαθητών, παρουσία του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, του εκπροσώπου της Ανταποδοτικής ανακύκλωσης Παναγιώτη Μούργου, του Brand President της χορηγού ΑΒ Βασιλόπουλος Βασίλη Σταύρου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνου Μώρου, των αντιδημάρχων Δήμητρας Τσεβά, Σάββα Αραπκιλή, Ανδρέα Βασιλόπουλου, του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Φ. Καβουνίδης Αρη Μπουράνη, του γενικού γραμματέα του δήμου και εκπαιδευτικών. 

Τα τρία σχολικά τμήματα που κέρδισαν στη διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών και βραβεύονται με τα «δώρα – έπαθλα» του διαγωνισμού είναι :

4ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’ 1ο ΕΠΑΘΛΟ

1ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’ 2 2Ο ΕΠΑΘΛΟ

2ο Δημοτικό Ραφήνας – Τμήμα ΣΤ’2 3Ο ΕΠΑΘΛΟ

Ο κ. Μπουρνούς ανακοίνωσε στα παιδιά ότι τον Σεπτέμβριο θα τοποθετηθούν άλλα πέντε σπιτάκια ανακύκλωσης στον δήμο ώστε να βραβευτούν περισσότεροι μαθητές. Τα παιδιά καταχειροκρότησαν αυτή την ανακοίνωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές και οι ''επίσημοι'' φωτογραφήθηκαν στο χολ του δημαρχείου!

Δημοσιογραφική παρατήρηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Δεν θα έπρεπε να είναι παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός με τεράστιο μήνυμα? Αναρωτιόμαστε. Στην επόμενη τέτοιου τύπου εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, θα πρέπει να παραβρίσκεται σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο! Φυσικά εκτός των εξαιρέσεων για ασθένεια ή σοβαρό επαγγελματικό λόγο. Αλλά για μικροκομματικές ανοησίες είναι ντροπή απουσία.