Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσό μετάλλιο
για την Πικερμιώτισσα
Γεωργία Περαματζή


Άλλη μία σημαντική διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό πέτυχε πριν από λίγες μέρες η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας που διεξήχθη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.000 αθλητών όλων των ηλικιών, από 51 χώρες του πλανήτη.

Στους αγώνες αυτούς σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία η Πικερμιώτισσα αθλήτρια Κλειστής Κωπηλασίας Γεωργία Περαματζή, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 500μ. , με τον απίστευτο χρόνο 1.32.4 στην ηλικιακή κατηγορία 40-49 ετών, αφήνοντας στη 2η θέση την Νοτιοαφρικανική Κάρμπουτ που τερμάτισε σε 1.34.2 και στην 3η την Γαλλίδα Μπελιέ με 1.35.4.

Στη διοργάνωση πήραν συνολικά μέρος οκτώ Έλληνες και Ελληνίδες όλοι με δική τους πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA) Ζάν Κριστόφ Ρολάν τίμησε τους αγώνες με την παρουσία του υπερτονίζοντας την αξία του αθλήματος της κλειστής κωπηλασίας .

Η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Γεωργία Περαματζή μετά τη νίκη της, αισθάνθηκε την ηθική υποχρέωση να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες στους χορηγούς της,  η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική στην υλοποίηση των στόχων της και στη συνολική πορεία της στο συγκεκριμένο άθλημα καθώς και στην προπονήτρια της Ιωάννα Διακουμή η οποία πίστεψε στο όραμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλει να δώσει στον εθνικό ευργέτη Θάνο Μαρτίνο , έναν άνθρωπο με τεράστιο κοινωνικό κι φιλανθρωπικό έργο, ο οποίος στήριξε την προσπάθειά της ως Μέγας Χορηγός μέσω της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ, καθώς και την εταιρεία X-TREME STORES, Νo 1 αλυσίδα προϊόντων fitness στην Ελλάδα.

Η ευγενική τους χορηγία αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο στο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό για τη συμμετοχή της σε αγώνες και τη διεκδίκηση και άλλων χρυσών μεταλλίων.