Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Laf Lab Ραφήνας
Τρία χρόνια
πρωτοπορίας!


Οι παλαιότεροι γνωρίσαμε την κουκουβάγια από τα βιβλία του σχολείου ως σήμα κατατεθέν του ΟΕΔΒ (Οργανισμός εκδόσεων διδακτικών βιβλίων)

Η κουκουβάγια θεωρείται το σύμβολο της σοφίας που ξεκινά από τη μάθηση. Δηλαδή τη μελέτη. Όλα αυτά συνειρμικά οδηγούν στο Πρότυπο Κέντρο Μελέτης LAF LAB στη Ραφήνα. Με σήμα την κουκουβάγια, η οποία όμως φοράει δίχρωμα γυαλιά. Για να έχει ευρύ οπτικό πεδίο, δηλαδή ανοικτούς ορίζοντες στη μάθηση. Και σύνθημα learning is fun. Το διάβασμα, η μελέτη, η μάθηση είναι διασκέδαση. Γιατί έτσι πρέπει να είναι. Μια συνεχής διαδικασία. Ένα ωραίο ταξίδι γνώσης που θα ευχαριστιέται το παιδί.

Η εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη διασκέδαση της παιδικής ψυχής είναι το παν. Και στο κέντρο μελέτης LAF LAB διαμορφώνονται υγιείς χαρακτήρες και ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό έχει αποδείξει η τρίχρονη εμπειρία...

To LAF LAB είναι ένας Ευρωπαικού προηγμένου τύπου πολυχώρος δημιουργικών και Ψυχοεκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων. Ένα ''γήπεδο'' όπου το... άθλημα που προπονούνται τα παιδιά είναι ουσιαστικά η ίδια η ζωή. Οι ιδέες, η διάδραση, η επικοινωνία, η σύγχρονη ματιά στο αύριο της παιδείας. Γιατί τα μικρά μυαλά έχουν επιθυμίες, ενώ τα μεγάλα στόχους.

Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί σε μία αρμονική συνεργασία, μια ομάδα δηλαδή μιας και αναφερθήκαμε σε ''άθλημα'', που επιζητούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στo LAF LAB οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν σταματούν! Τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο και μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά. Η έκφραση και η δημιουργία πηγαίνουν χέρι χέρι. 

Ο Δημήτρης Γκερδιδάνης και η συζυγός του Μελίνα, όντας γονείς και εκπαιδευτικοί, είναι οι ''αρχιπροπονητές'', ενώ τους πλαισιώνει και μία ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών με την ίδια φιλοσοφία για μετάδοση φωτός στα πνευματικά μάτια των παιδιών.

Θεατρικό παιχνίδι και έκφραση, εικαστική δημιουργία, αισθητηριακή αγωγή για βρέφη, μαγειρική και υγιεινή διατροφή, επιστήμες (!), mini sports, διαδραστικό μάθημα αγγλικής γλωσσομάθειας, οικογενειακά προγράμματα είναι μερικά από τα τμήματα που κάνει το LAF LAB να ξεχωρίζει. Όλα αυτά με δύο λέξεις συνιστούν τη βιωματική μάθηση. Ένα πεδίο που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην εποχή μας.

Τα τμήματα είναι οκταμελή ώστε να είναι ευέλικτα και να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στα παιδιά για αφομοίωση της γνώσης.

Στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος ''Φιλομάθεια'' για παιδιά δημοτικού βασισμένο στο Σουηδικό πρότυπο, δηλαδή μάθηση μέσα από δραστηριότητες, λειτουργεί στην υποστήριξη της καθημερινής μελέτης και οργάνωσης του χρόνου διαβάσματος με βάση το προσωπικό ''αποτύπωμα'' του κάθε παιδιού. Το Εργαστήρι διαθέτει και ιδιόκτητο σχολικό όχημα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση, αφού το πρόγραμμα των γονέων είναι ασφυκτικό.

Ακόμα, στo LAF LAB  βρίσκεται και ομάδα έγκριτων επιστημόνων- παιδαγωγών, που ασχολούνται με την εργοθεραπεία, την λογοθεραπεία, την ειδική αγωγή και την παιδοψυχολογία. Τομείς υπό ταχύτατη ανάπτυξη πλέον και στην Ελλάδα.

Το κτίριο φυσικά έχει εξασφαλίσει πιστοποίηση ασφαλείας, ενώ ο και  εξωτερικός κήπος με το γκαζόν είναι περιφραγμένος και πλήρως ασφαλής.

Η μεγάλη έκπληξη το LAF LAB όμως είναι το Easter Camp Summer camp ! Ο πραγματικός παράδεισος των παιδιών. Με mini sports, εξωτερικές δραστηριότητες, πειράματα, κηπουρική, ζαχαροπλαστική και εικαστικά. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς από και προς το σπίτι, ενώ η διατροφή παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Γι αυτό και σε συνεργασία με την ''Κατσαρόλα'' και τη Μαρία Πιστέντη στα extras προβλέπει πλήρες απολαυστικό μεσημεριανό.

Η κουκουβάγια του LAF LAB με τα δίχρωμα γυαλιά ''γεννά'' συνεχώς νέες ιδέες! Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη...

26ο χιλιόμετρο Λ. Μαραθώνος - Ραφήνα (δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας)

Τηλ. 2294304779