iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Πολυπολιτισμική
Ραφήνα με
κοινωνική αγκαλιά


Μια ωραία ανθρώπινη εικόνα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr στην πρωινή οικολογική γιορτή των σχολείων της Ραφήνας έξω από το δημαρχείο.

Την ομιλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς παρακολούθησε ανάμεσα στις συμμαθήτριες και συμμαθητές της και μια μαθήτρια δημοτικού με την παραδοσιακή μαντήλα της στο κεφάλι. Τίποτα το αξιοπερίεργο, το ''παράταιρο'', το εχθρικό. Ένα κοριτσάκι - σαν πολλά άλλα το οποίο γεννήθηκε στη χώρα μας από αλλοδαπούς γονείς - που ενσωματώνεται στην Ελληνική κοινωνία, διατηρώντας όμως τις παραδόσεις και την κουλτούρα της. 

Είναι μέρος ενός φυσιολογικού παζλ μιας χώρας που εναρμονίζεται στη σύγχρονη εποχή. Φυσικά καλοδεχούμενη με ειλικρινή αγάπη. Ένα κορίτσι που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ορδές Σομαλών και Αφγανών, που βρίσκονται στη χώρα μας και σφάζονται και βιάζονται μεταξύ τους.

Για να ξεχωρίζουμε τους αληθινούς πρόσφυγες και μετανάστες, τις πολιτισμένες οικογένειες ή τα ασυνόδευτα παιδιά που οφείλουμε σεβασμό, από τα πραγματικά επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.