iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ραφήνα ΟΛΡ και
Λιμεναρχείο δίπλα
στους επαγγελματίες


Με γρήγορα κοινωνικά αντανακλαστικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη, αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα επιβίωσης που ενσκύπτει με τα μέτρα ασφάλειας στον χώρο της εστίασης και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΡ Σπύρο Χρυσοφώτη, αλλά και τον Λιμενάρχη Δημήτρη Κυριακουλόπουλο συγκάλεσε υπαίθρια σύσκεψη με τους επαγγελματίες του λιμανιού.

Το παρών έδωσε και η ένωση επαγγελματοβιοτεχνών εμπόρων Ραφήνας - είδαμε το μέλος του ΔΣ Δημήτρη Γκερδιδάνη και η ένωση εστιατόρων και συναφών Αττικής διά του προέδρου της Τζιοβάνι Δαβερώνη.

Η κ. Γκικάκη τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης των επαγγελματιών στη χερσαία ζώνη Λιμένος, ενώ τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα που θα μπούνε στο οδόστρωμα δεν θα υπόκεινται σε επιβαρύνσεις με τέλη και φόρους. Η κ. Γκικάκη αφού συναντηθεί και με τους ιδιοκτήτες των ιχθυοπωλείων ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τους πελάτες και την τροφοδοσία τους και αφού ακούσει τις προτάσεις όλων θα καλεί κατά μόνας στο γραφείο της προκειμένου να ενημερώνει για τις τελικές αποφάσεις.

Το θετικό που θεωρείται δέσμευση της κ. Γκικάκη είναι πως θα εισηγηθεί στο αρμόδιο υπουργείο την επέκταση της ''κατάστασης έκτακτης ανάγκης'' της θερινής σαιζόν στο λιμάνι έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε οι επαγγελματίες να κάνουν τα ανάλογα έξοδα για ομπρέλες και άλλο εξοπλισμό.

Από την πλευρά του ο Πλοίαρχος Κυριακουλόπουλος εξήρε την πρωτοβουλία της Διευθύνουσας Συμβούλου και πρόσθεσε πως το Λιμενικό θα είναι δίπλα της προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες. Πάντα βέβαια τόνισε ''με κύριο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας πελατών και επιχειρηματιών και με σεβασμό στον γείτονα''. Η χαρακτηριστική του έκφραση ήταν ''να βγάλουμε τη μπόρα και βλέπουμε''.

Προβληματισμός υπήρξε στη συζήτηση για το θέμα της στάθμευσης των ΙΧ των πελατών και την πιάτσα των ταξί, αλλά όπως δείχνουν όλα θα βρεθεί λύση.