iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Το τηλεφώνημα από
Ραφήνα κόστιζε
τότε έναν... μισθό


Η ιστορία που μας διηγήθηκε ο φίλος από τη Ραφήνα δεν είναι πολύ παλιά, αλλά είναι τόσο νοσταλγική που αξίζει να τη μοιραστούμε με τους αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr.

"Ήταν οι αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν γνώρισα τη συζυγό μου. Πηγαίναμε σχολείο ακόμη" μας είπε ο φίλος και ξετύλιξε το "κουβάρι" των αναμνήσεων. "Η Ραφήνα είχε ακόμη τα υπεραστικά τηλέφωνα κι ενώ εγώ έμενα εδώ και το κορίτσι μου στο Πικέρμι που είχε αστική τηλεφωνία, οι γονείς μας πλήρωναν μια "περιουσία" από τις κλήσεις μας. Είτε έπαιρνα εγώ από τη Ραφήνα είτε με έπαιρνε εκείνη από το Πικέρμι. Ούτε 22940 ή 22943, ούτε κινητά, ούτε facebook. Τίποτα μόνο το κλασικό σταθερό με το σκεπασματάκι κάτω από τη συσκευή στο τραπεζάκι του χολ. Κι όταν είχε κακοκαιρία, είχε βόμβο και παίρναμε και το μηδέν από το καντράν για να ακούσουμε καλύτερα". 

Σήμερα 25 χρόνια μετά Ραφήνα και Πικέρμι ένας ενιαίος δήμος. Όλα τα τηλεφωνήματα με αστική χρέωση. 

Η μικρή αυτή ιστορία που για να κλείσεις ένα ραντεβού από το τηλέφωνο του ΟΤΕ σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων ήταν κοστοβόρο, φαντάζει εξωπραγματική. Όμως ήταν αληθινή...