iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ραφήνα Η Δέσποινα
Γκικάκη φροντίζει
τις παραλίες


Η οικολογική ευαισθησία και η αγάπη της Δέσποινας Γκικάκη για τις παραλίες της Ραφήνας είναι γνωστή.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας παρά την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία του Οργανισμού εξασφάλισε και φέτος το καλοκαίρι ναυαγοσώστες για την κεντρική πλαζ και τις Μαρίκες. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr έχει ενημερώσει με εκτενές ρεπορτάζ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 18 Μαίου για το θέμα με τους ναυαγοσώστες.

Η κ. Γκικάκη επίσης ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι για καθαρισμό των διόδων προς την ακτή, καθώς και επιπλέον κάδους απορριμμάτων καθώς έως το Σαββατοκύριακο ήταν μόνο τρεις και η παραλία κινδύνευε να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο από ασυνείδητους που πετούσαν πλαστικά και άλλα. 

Παράλληλα η κ. Γκικάκη αποφάσισε κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας να αλλάξει την παλιά - και επικίνδυνη πλέον - σκάλα στο Μπλε Λιμανάκι, από την οποία εισέρχονται οι λουόμενοι στη θάλασσα. Ενώ θα τοποθετηθεί επιπλέον ένα σιδερένιο παγκάκι και μία ψάθινη ομπρέλα στο σημείο που βρισκόταν ο πύργος του ναυαγοσώστη, ο οποίος απομακρύνθηκε. 

Τέλος για το θέμα που αφορά σε αιτήματα ορισμένων που δεν γνωρίζουν για το οικοσύστημα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, απαγορεύεται να ''ξηλώνονται'' τα φύκια'' από τον βυθό, καθώς έχουν συγκεκριμένο βιολογικό κύκλο και αν φύγουν νωρίτερα διαταράσσεται η ισορροπία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Άλλωστε τα φύκια είναι παράγοντας οξυγόνου και απόδειξη πως μία θάλασσα είναι καθαρή.