iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ραφήνα Πεζοδρόμια
''παγίδα'' για
τα καροτσάκια


Το σημερινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr έχει μόνο έναν σκοπό.

Να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου στο μεγάλο πρόβλημα που προφανώς ήδη γνωρίζει, αλλά οι συνθήκες είναι τόσο χαώδεις που είναι αδύνατον να παρέμβει για την επιλυσή του!

Σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ''εχθρικοί'' ή τουλάχιστον ''αφιλόξενοι'' για αναπήρους με αμαξίδια, μητέρες με καροτσάκια. 

Κάναμε ένα οδοιπορικό το Σάββατο το πρωί με μητέρα που κατέβηκε για ψώνια μαζί με τα δίδυμα μωρά της σε καροτσάκι. Είναι ασύλληπτη η ταλαιπωρία και η περιπέτεια για να μπορέσει να διανύσει δύο τετράγωνα. Ας μη συζητήσουμε καν για τους ασυνείδητους οδηγούς ΙΧ που σταθμεύουν στις γωνίες, πάνω σε πεζοδρόμια ή δεν αφήνουν ούτε δέκα πόντους για να περάσει ένας άνθρωπος. Αυτό είναι δυστυχώς πάγια τακτικά σε αρκετούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην περιοχή μας. Το θέμα είναι ότι και ελεύθερη από αυτοκίνητα να ήταν η δίοδος και πάλι ένα αμαξίδιο ή ένα καροτσάκι δεν θα μπορούσε να ανέβει καθώς δεν υπάρχουν ράμπες. Ας πούμε όμως ότι υπήρχαν και ράμπες. Σε αρκετά σημεία υπάρχουν εμπόδια από τον ''καιρό του Νώε'', κακοτεχνίες εδώ και δεκαετίες ή επικίνδυνα σημεία που κι ένας αθλητής θα μπορούσε να σκοντάψει ή να τραυματιστεί.

Συνεπώς μιλάμε για ''Λερναία Ύδρα'' παρεμπόδισης ελευθερίας κινήσεων. Το ρεπορτάζ δεν έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή καταγγελίας, αλλά καταγραφής ενός σοβαρού προβλήματος της καθημερινότητας στο κέντρο της Ραφήνας, που θα πρέπει κάποια στιγμή να το δει η διοίκηση. Και ναι μεν στην αρχή κάναμε λόγο για χάος που υφίσταται εδώ και χρόνια, αλλά αναρωτιόμαστε μήπως έφτασε η ώρα έστω σιγά σιγά, λίγο λίγο, πεζοδρόμιο πεζοδρόμιο να αποκαθίσταται η ανεμπόδιστη διέλευση για αναπήρους και μητέρες με καροτσάκια. 

Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν κάποιοι κακοήθεις μας κατηγορήσουν για αντιπολιτευτική τακτική ή ακόμη και αν κάποιοι ανόητοι μας κατηγορήσουν για ''χάιδεμα'' της Δημοτικής Αρχής. Το αντικειμενικό ρεπορτάζ δεν έχει ''χρώμα''. Αφήστε που έχουμε την υποψία πως το θέμα εντάσσεται και στην Ελληνική γραφειοκρατία. Δηλαδή υπάρχει θέληση, ή υπήρχε και από παλιότερες διοικήσεις, για επίλυση αλλά κάπου ''σκόνταφτε''. Όπως και νάχει εμείς κάναμε το δημοσιογραφικό καθήκον μας όπως πάντα.

Η φωτογραφία πρωινή (μόνο μία ενδεικτική γιατί δεν έχει κανένα νόημα να βάλουμε κι άλλες) όπου μητέρα προσπαθεί να κατεβάσει το καρότσι από πεζοδρόμιο ύψους 30 πόντων!