iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ραφήνα ρετρό
Στο ''ξερό'' Θύελλα -
Γκυζιακός με εκπλήξεις


Ήταν το 2002 όταν η Θύελλα Διασταύρωσης αντιμετώπισε στο γήπεδο της Ραφήνας τον Γκυζιακό Αθηνών στο ντέρμπι της χρονιάς!

Τότε δεν υπήρχε χορτάρι, ούτε χρωματιστές στολές των διαιτητών (μόνο μαύρα γι αυτό και τους έλεγαν οι φίλαθλοι ''κοράκια), ούτε ΕΠΣΑΝΑ. Μία η κατηγορία της ΕΠΣΑ με ομίλους.

Σε εκείνο το ματς - από τα τελευταία του πρωταθλήματος - η Θύελλα με λευκή εμφάνιση υποδέχτηκε τον ιστορικό Γκυζιακό που προπονούσε ένας πρώην κόουτς των Λιγνιτορύχων ο αείμνηστος Νίκος Παπαδημητρίου.

Το ματς τελείωσε με νίκη της Θύελλας και οι παίκτες της έτρεξαν να συγχαρούν δύο ''πορτοκαλί'' τον καθένα για ξεχωριστούς λόγους. Πρώτα τον 17χρονο σέντερ φορ Μπιτσού από τις πρώτες παρουσίες της Αφρικανικής Ηπείρου σε ερασιτεχνικές ομάδες της Αττικής και μετά τον 37χρονο - τότε - στο ''λυκόφως'' της καριέρας του ''Ραφηνογκυζιώτη'' Αργύρη Κωστάκη.

Η φωτογραφία πριν το ματς προφητική - στο βάθος φαίνονται οι διαιτητές που κατευθύνονται προς τη σέντρα - όπου οι δύο συμπαίκτες (με απόκλιση ηλικίας 20 ετών) ποζάρουν αγκαλιά.