Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραφήνα Τραπεζικοί
υπάλληλοι ήρωες
της καθημερινότητας


Νιώθουμε τη δημοσιογραφική υποχρέωση εδώ από την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr να αναδείξουμε ένα θέμα που ''πέρασε στα ψιλά''.

Φυσικά την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στους γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους στα νοσοκομεία. Κι έτσι έπρεπε. Όμως παράλληλα το ίδιο διάστημα έδιναν - και δίνουν - τη δική τους δύσκολη ''μάχη'' και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν ούτε μία ημέρα, εξακολουθούσαν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Οι τράπεζες όμως δεν είναι οι τραπεζίτες και τα ντουβάρια. Είναι οι υπάλληλοι, οι απλοί εργαζόμενοι που κινδύνευαν κάθε ημέρα.

Παρ ότι ο ιός βρίσκεται σε αποδρομή τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι τράπεζες εξακολουθούν τα τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με ελάχιστους πολίτες μέσα στον χώρο. Παράλληλα όμως έχουν πολλαπλασιαστεί οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στα μηχανήματα καθώς καταργήθηκαν αρκετές ''παραδοσιακές'' συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι από τον διευθυντή μέχρι τους υπαλλήλους γραφείου - οι ταμίες δεν σταματάνε ποτέ γνωστό - εξυπηρετούν και διευκολύνουν κυρίως ηλικιωμένους, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Αυτό συμβαίνει και στη Ραφήνα, υποθέτουμε και στις τέσσερις τράπεζες, αλλά αφορμή του σημερινού ρεπορτάζ ήταν η επισκεψή μας στην Εθνική όπου με ευγένεια και υπομονή ο διευθυντής και οι τρεις υπάλληλοι έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να βοηθήσουν το κοινό. Ένα δημόσιο μπράβο είναι το λιγότερο.

Το κακό είναι ότι συχνά ''τα ακούνε'' από άτομα που ναι μεν περιμένουν στην ουρά έξω, ειδικά ημέρες και ώρες αιχμής, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι προέχει η ασφάλεια όλων. Πελατών και εργαζομένων.

Για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ έχουμε αναφερθεί εγκωμιαστικά στο παρελθόν