Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Ραφήνα στο
ανθρωπιστικό ματς
''μένουμε δυνατοί''


Μεγάλο ανθρωπιστικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι με το συμβολικό μήνυμα ''μένουμε δυνατοί'' διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του Ρουφ μεταξύ των ομάδων Έλληνες Επίλεκτοι υπό την αιγίδα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας.
Γιατροί, αστυνομικοί, δικηγόροι, δημοτικοί υπάλληλοι και δημοσιογράφοι που αγωνίζονται με τους Έλληνες Επίλεκτους εδώ και επτά χρόνια και οι βετεράνοι της ΑΕΑΕ αγωνίστηκαν στο πρώτο τους ματς μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού.
Τους Γιατρούς του Κόσμου εκπροσώπησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο οι κύριοι Εμμανουήλ και Βερονίκης καθώς η πρόεδρος Χαρά Τζιουβάρα απουσίαζε σε αποστολή στο εξωτερικό.
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάηλ Καραμαλάκη, ο οποίος είχε υπηρεσιακές υποχρεώσεις εκπροσώπησε ο Προιστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ Υποστράτηγος Χρήστος Κονδύλης. Επίσης παρόντες ο πρόεδρος της ΑΕΑΕ Γεώργιος Τζατζάκης και ο Ταμίας Ζακεστίδης Κωνσταντίνος.
 
Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος.
Τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο διευθυντής ανοικτών αθλητικών χώρων ΟΠΑΝΔΑ Φώτης Ρουμελιώτης. Παρών επίσης ο Τσώλος Κωνσταντίνος μέλος ΔΣ ΟΠΑΝΔΑ και ο Κρητικός Δημήτρης Αντιπρόεδρος ΠΑΟ Ρουφ.
Την Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Μαρία Αντωνιάδου εκπροσώπησε η β΄Αντιπρόεδρος Αγγελική Γυπάκη.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές εξήραν αυτή την αθλητική πρωτοβουλία, ''ψυχή'' της οποίας ήταν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων από την Τροχαία Αθηνών Γιάννης Δρακόπουλος. To ματς τίμησε με την παρουσία του ο βετεράνος διεθνής Γιούρκας Σειταρίδης, αντιπρόεδρος του ΟΠΑΔΝΑ.
 
Το παρών έδωσε και η Ραφήνα με τρεις παίκτες στην εντεκάδα των Ελλήνων Επιλέκτων. Τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρη Δελτσίδη, τον δημοτικό υπάλληλο Τόλη Πικουλίδη και τον δημοσιογράφο Αργύρη Κωστάκη, ο οποίος ως αρχηγός της ομάδας τόνισε πριν το ματς ότι ''μείναμε σπίτι, μείναμε ασφαλείς και τώρα μένουμε δυνατοί. Οι Έλληνες όταν είναι μονοιασμένοι κι έχουν Πίστη στον σκοπό είναι παγκόσμιοι πρωτοπόροι και το απέδειξαν περίτρανα στην κρίση της πανδημίας''.
Σφύριξε με επιτυχία ο ''δάσκαλος'' διαιτησίας Βαγγέλης Γιαννακουδάκης με τους βοηθούς του Bασίλη και Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Γιατρός του αγώνα ο Ραζής Νικόλαος.
Στην ομάδα των Επίλεκτων αγωνίστηκαν οι Νίκος Καρακούσης, Άρης Καραίσκος, Λευτέρης Σερλής, Δημήτρης Κοτούζας, Άκης Σύρμας, Νίκος Αντωνίου, Χρήστος Μυλωνάς, Αργύρης Κωστάκης, Δημήτρης Δελτσίδης, Κώστας Κατσιάδας και Τόλης Πικουλίδης. Επίσης  Κώστας Ντέμος, Τάσος Ζαβερδινός, Λάκης Σαλαγιάννης.
Οι Παλαίμαχοι Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος με προπονητή τον Μιχάλη Τσιαλογιάννη.
Πολύζος Κωνσταντίνος, Καραμπίκας Θωμάς, Λεουτσάκος Λεωνίδας, Μπρόλιας Βασίλης, Κανακάκης Νικόλαος, Λιάσκος Δημήτριος, Λιάππης Νικόλαος (C), Παπαγεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Τσέρος Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Ανδρέας, Χίντζιος Χρήστος, Δεσποτίδης Ιωάννης (Τ), Κελεπούρης Χρήστος, Αποστολόπουλος Αθανάσιος.  
Το υπέροχο ματς έληξε με νίκη της ΕΛΑΣ 2-1 και τους Επίλεκτους να χάνουν πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα...