iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ραφήνα Εκλογές Ν.Δ.
Οι ''μονομάχοι''
ετοιμάζονται...


Από τον Ιανουάριο - προ κορωνοιού δηλαδή - η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ξεκίνησε το πολιτικό ρεπορτάζ με επίκεντρο τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην τοπική οργάνωση Ραφήνας Πικερμίου, που τότε ήταν προγραμματισμένο να γίνουν τον Μάιο.

Η πανδημία φυσικά μετατόπισε για το μέλλον τις κάλπες και έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ημερομηνία, για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί το φθινόπωρο, αν και όλοι ευχόμαστε να μην υπάρξει το λεγόμενο ''δεύτερο κύμα''. 

"Το πιο ασφαλές'' έλεγαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην iselida.gr θα ήταν οι εκλογές να γίνουν με καθυστέρηση ενός έτους δηλαδή τον Μάιο του 2021, καθώς ''δεν έγινε και τίποτα να παραμείνουν τα ίδια Δ.Σ.''...

Συνεπώς οι εκλογές της Ν.Δ. παραμένει άγνωστο πότε θα γίνουν.

Στο ''ζουμί'' της υπόθεσης τώρα, δηλαδή στους υποψήφιους προέδρους. Η iselida.gr έχει δημοσιοποιήσει όλα τα πιθανά ονόματα εδώ και καιρό, αλλά το ερώτημα είναι πού τελικά ''θα κάτσει η μπίλια''. Το ρεπορτάζ με τα έως τώρα δεδομένα έχει ως εξής και είναι απολύτως ασφαλές.

Η νυν πρόεδρος Δέσποινα Γκικάκη διανύει τη δεύτερη θητεία της και τα αυξημένα επιτελικά της καθήκοντα στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας της αφήνουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολύ θα ήθελε να αποδεσμευτεί από τις κομματικές υποχρεώσεις. Ωστόσο σημείο κλειδί αποτελεί για την οριστική αποφασή της αν θα βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος πρόεδρος ώστε να συνεχίσει τη δυναμική πορεία της τοπικής επιτροπής μετά τα ''πέτρινα χρόνια''. Αν βρεθεί προφανώς θα αποχωρήσει, αν όχι θεωρείται βέβαιο ότι θα αναγκαστεί να αναλάβει ξανά τα ηνία, έχοντας φυσικά την πλήρη στήριξη της Πειραιώς.

Ποιός θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος της κ. Γκικάκη?

Μια εξαιρετική περίπτωση είναι ο Κωνσταντίνος Μώρος. ''Καθαρό'' στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με υψηλά κομματικά και υπουργικά ερείσματα, διακεκριμένος επιστήμονας που χαίρει της εκτίμησης και της αποδοχής των οπαδών του κόμματος στην περιοχή. Δεν είναι μυστικό ότι έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος, αλλά  παράλληλα συνειδητοποίησε πως δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεν είναι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να εκτεθεί χωρίς λόγο σε ένα ''θολό περιβάλλον''. Άρα ο κ. Μώρος δεν μπαίνει ''παιχνίδια γάτα με ποντίκι' και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπονομεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του. Όσο για τη ''δεξαμενή'' των ψήφων επιρροής του, είναι πολύ σημαντική και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Στον αντίποδα σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, ένα όνομα έκπληξη είναι ο Λεωνίδας Γανιάρης, ο οποίος έχει αποφασίσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - να δοκιμάσει την τύχη του. ''Λαικό παιδί'' με πολλές γνωριμίες σε Ραφήνα και Πικέρμι, αυτό ακριβώς προβάλει, Ότι είναι είναι άνθρωπος της κοινωνίας, όντας μάχιμος μηχανικός αυτοκινήτων και κάθε μέρα ''στο πεζοδρόμιο''. Δεν είναι απαγορευτικό άνθρωποι του μόχθου χωρίς ιδιαίτερες ''περγαμηνές'' να δοκιμάζουν την τύχη τους και ο κόσμος να αποφασίζει αν είναι χρήσιμοι και ουσιαστικοί. Ας κρατήσουμε λοιπόν το όνομα του κ. Γανιάρη στον δρόμο προς τις κάλπες της Ν.Δ.

Δύο πολύπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, είχαν βάλει το ονομά τους ''στο κάδρο'' της διεκδίκησης. Ο Αντώνης Παλπατζής και ο Σπύρος Κάρλος. Και οι δύο ακραιφνείς Νεοδημοκράτες με ''ένα κάρο'' γνωριμίες. Ο κ. Παλπατζής δείχνει να έχει αποσυρθεί αν και ''ποτέ μη λές ποτέ'', ενώ ο κ. Κάρλος με κάποιο τρόπο ''αφήνει τα κάρβουνα αναμμένα''. Και οι δύο πάντως είναι ''μαγνήτες'' ψήφων - και δεν είναι λίγες - τις οποίες θα διοχετεύσουν κάπου...

Αφήσαμε για το τέλος - όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην πολιτική - τον απρόβλεπτο παράγοντα. Τον άγνωστο Χ που ενδεχομένως να ''σκάσει μύτη'' κάποια στιγμή, ως διεκδικητής της προεδρίας. Αλλά μη μας ζητάτε να κάνουμε μαντεψιές...