Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαγγέλης Μπουρνούς:
''Το λιμάνι της Ραφήνας
δεν είναι...λιμάνι!''


Μια δήλωση - έκπληξη έκανε σε συνεντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107,5 της Νάξου ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν κάποιος επενδυτής θελήσει να αναλάβει να κατασκευάσει τις υποδομές που λείπουν, απάντησε πως το λιμάνι της Ραφήνας δεν είναι λιμάνι και περιέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που έχει με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πλοίων "όταν έχει καιρό". 

Νωρίτερα ο κ. Μπουρνούς είχε εκτιμήσει ότι στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι, γιατί έχει τρεις βασικές ελλείψεις. Μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς που να το συνδέει με άλλα μέσα ώστε να διευκολύνονται οι ταξιδιώτες, χώρο γιά κοντέινερ ή στάθμευση οχημάτων και δρόμο που να συνδέεται με την Αττική ή την εθνική οδό.

''Είναι ένα ατελές λιμάνι" είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και δεν πρόκειται σε αυτή τη φάση να έρθει επενδυτής να βάλει τα χρηματά του. ''Εδώ δεν υπάρχει ούτε χώρος αναμονής των επιβατών" πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς και σημείωσε πως το λιμάνι του Λαυρίου έχει σύγχρονες υποδομές και γι αυτό προκρίνεται σε μια τέτοια επένδυση.

Υπενθυμίζουμε ότι στην παρουσίαση του σχεδιασμού ανάπλασης στις δύο πλατείες της Ραφήνας, ο κ. Μπουρνούς επισήμανε ότι φέτος το καλοκαίρι από το λιμάνι της Ραφήνας θα αποπλέουν 15 πλοία από 12 πέρυσι, καθώς προστέθηκε και ο προορισμός της Κρήτης. Κάτι που σημαίνει διόγκωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, της έλλειψης θέσεων πάρκινγκ, της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της φθοράς του οδοστρώματος.