iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Αποκλειστικό. Δύο
σπάνιες συλλογές
σε Ραφήνα-Πικέρμι


Δύο σπάνιες συλλογές έρχονται στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου με στόχο να είναι διαθέσιμες για το κοινό μέσα στο 2018. Τα σημαντικά αυτά εκθέματα, αφορούν συλλογή κοχυλιών από την ελληνική θάλασσα και τις θάλασσες του κόσμου μιά δωρεά του υποθαλάσσιου ερευνητή κ. Κάρολου Βράτιτς και απολιθωμένα και σύγχρονα κοχύλια από την ελληνική θάλασσα που δωρίζει ο κ. Απόστολος Κώστας.

Οι δύο αυτές δωρεές θα έρθουν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο και το έγγραφο παραχώρησης προς τον δήμο και παραλήπτη τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνού παρουσιάζει αποκλειστικά η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Οι συλλογές αυτές συνάδουν με την παραθαλάσσια Ραφήνα και θα αναδείξουν τον θαλάσσιο πλούτο της χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού θα γίνουν  και αντικείμενο εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών μαθητικών προγραμμάτων. 

Τα κοχύλια της πρώτης συλλογής αποτελούν προιόν πολυετών καταδύσεων του κ. Βράτιτς στον Ευβοικό και τον Σαρωνικό κόλπο. Ενώ τα "διεθνή" κοχύλια προέρχονται από αναζητήσεις και ανταλλαγές με συλλέκτες του εξωτερικού.