iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
Ο κ. Μπουρνούς δεν
είπε τίποτα ουσιαστικό


Σχοινοτενή σχολιασμό της συνέντευξης του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr κάνει με ανακοίνωση Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας ''Συμμαχία Δημιουργίας" Δαμιανός Φαφούτης. Η ανακοίνωση αναλυτικά.

Στην πρόσφατη του συνέντευξη ο κ. Μπουρνούς συνεχίζει να ομιλεί για πολλά αλλά να μην λέει τίποτα ουσίας.  Σε λίγους μήνες θα έχει κλείσει τετραετία ως δημοτική αρχή και για έργα ακούμε αλλά έργα δε βλέπουμε. Κάνει όμως διαπιστώσεις. Διαπιστώνει ότι το καλοκαίρι με διπλάσια δρομολογημένα πλοία στο λιμάνι σε σχέση με πέρυσι θα περάσουμε δύσκολα ! Τι κάνει για να μη περάσουμε όμως δύσκολα, δεν μας λέει. Διαπιστώνει έναν προσωπικό του απεγκλωβισμό επειδή απώλεσε ο Δήμος το πάρκινγκ στη πλαζ, οπότε δε χρειάζεται να αγχώνεται για τη λειτουργία του και τα όποια έσοδα θα μπορούσαν να έρθουν στο Δήμο. Απορώ, πως γίνεται να διεκδικείς τάχα το παραλιακό μέτωπο από τον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις «απεγκλωβισμένος» που δεν θα έχεις στη διαχείριση σου κάποιο μέρος αυτού !

Αναφέρει πως δεν μεταθέτει προβλήματα σε άλλους. Δηλαδή η αποπληρωμή των δανείων του Δήμου σε μελλοντικές διοικήσεις και όχι στη δική του, δεν είναι μετάθεση προβλήματος ;  Η σύναψη δανείου για αγορά οικόπεδου βοηθητικών χώρων νεκροταφείου ύψους  1.000.000 € με ταυτόχρονη δέσμευση ποσού 1.100.000 € ως εγγύηση όσο διαρκεί η περίοδος αποπληρωμής, δεν είναι πρόβλημα ;  Η μακροχρόνια αναβάθμιση όπως την ονομάζει αλλά παραχώρηση στην ουσία, του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας σε ιδιώτη με αμφίβολα οφέλη δεν δεσμεύει επόμενες διοικήσεις ; Η εγκατάλειψη της σύνδεσης αποχετεύσεων με την Ψυτάλλεια και η παράλληλη προώθηση κατασκευής βιολογικού καθαρισμού εντός του Δήμου μας για την εξυπηρέτηση γειτονικών Δήμων με την παραχώρηση ο αγωγός εκτόνωσης να βρίσκεται έμπροσθεν της παραλίας Μαρίκες δεν είναι πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επόμενοι ;  Η οριοθέτηση – διευθέτηση του Μεγάλου ρέματος Ραφήνας που προωθείται χωρίς την διάνοιξη του, δηλαδή χωρίς να πειραχτεί η διατομή του αλλά μόνο με τσιμεντοποίηση και κιβώλιθους λύνει το πρόβλημα – κίνδυνο πλημμύρας ;  Η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος εναπόθεσης επεξεργασμένων πετρελαιοειδών εντός του Δήμου μας δεν ελλοχεύει περιβαλλοντολογικούς κινδύνους και δημόσιας υγείας ;

Δυστυχώς για τα παραπάνω ούτε κουβέντα. Μόνιμη έννοια του πως θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές για να παραμείνει στη καρέκλα. Θα είναι με τον κ. Πιστικίδη πριν τις εκλογές ; Μετά τις εκλογές ; Θα διοικήσει με τον κ. Πιστικίδη μισό μισό ή ένα τρίτο και δύο τρίτα ;

Προφανώς δεν τον ευχαριστεί η ιδιότητα μου ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (Συμμαχία Δημιουργίας) και με χαρακτηρίζει εκπρόσωπο της παράταξης ! Δε πειράζει θα το χωνέψει. Θεωρεί ότι έχω «μπροστινούς» μου αλλά του διαφεύγει ότι ο ίδιος είναι «πισινός» του κ. Πιστικίδη.  Με ευχαριστεί ότι δεν με φοβάται, διότι δεν θέλω να με φοβάται κανείς. Αν ο ίδιος πιστεύει στο φόβο προκειμένου να μπορεί να ασκήσει διοικητικά καθήκοντα χειραγωγώντας, εγώ προτιμώ να συνεχίσω να πιστεύω στις αρχές του σεβασμού, της εκτίμησης και της αλληλοκατανόησης.

Κλείνοντας, επειδή αναφέρει ότι τα παιδικά του βιώματα από τις αποκριές έρχονται από άλλες εποχές, καλά θα κάνει να έρθει στο σήμερα και να προσαρμοστεί στη σημερινή κουλτούρα και τις ανάγκες του τόπου. Δε του ζητάω να δει μακριά. Ξέρω ότι δεν γίνεται. Τουλάχιστον να δει το σήμερα και να το αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια. Αυτό το οφείλει στους δημότες μας. Το οφείλει στο τίτλο που φέρει. Είναι τίτλος προσφοράς όχι ικανοποίησης. Επαναλαμβάνω το αυτονόητο. Τα μέλη της αντιπολίτευσης βρίσκονται στη διάθεση της εκάστοτε διοίκησης για τη πρόοδο του Δήμου. Αν θέλουν ζητούν τη συνδρομή τους εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Η πρόοδος του τόπου μας είναι πάνω από πρόσωπα και επιθυμίες.