iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

''Ρουκετοπόλεμος'' στη
συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ραφήνας Πικερμίου


Η...''παράδοση'' συνεχίστηκε και σε αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η Σαρακοστή δεν άρχισε καθόλου πολιτικά "νηστίσιμα" αλλά αντιθέτως είχε πολύ "φαί". Μία ώρα κράτησε η "μάχη" με τις ερωτήσεις και απαντήσεις εκτός ημερησίας διατάξεως με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο να ξεκινάει με το θέμα του Πευκώνα και το θέμα της πειραματικής εναπόθεσης πετρελαιοειδών. Ακολούθησε η Αμαλία Τόκα με το θέμα της οδικής ασφάλειας πέριξ των σχολείων της Κοντοράβδη, ο Μπάμπης Ζαφειρόπουλος με τις καταγγελίες που όπως είπε έχει για υποψίες διακίνησης ναρκωτικών στο γυμνάσιο και λύκειο Ραφήνας (δεν επιρρίπτω ευθύνη στη Δημοτική Αρχή τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος, αλλά είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε) και ο Δαμιανός Φαφούτης για τη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου από τον δήμο, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι απεμπόλησε το πάρκινγκ της πλαζ.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς επισήμανε αρχικά πως το ερευνητικό πρόγραμμα life diana είναι παγκοσμίως πρωτοποριακό σε συνεργασία με τοπ Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και αν όλα μπάνε καλά και στις τρείς φάσεις ο δήμος θα έχει μεγάλο οικονομικό όφελος το οποίο θα αποδοθεί για έργα. Η χωροθέτηση θα αποφασιστεί όταν φτάσουμε στην τρίτη φάση από το δημοτικό συμβούλιο - και αυτό εξήγησα στους κατοίκους του Πευκώνα είπε ο κ. Μπουρνούς.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος εξήγησε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και προχωρά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαπλάτυνση κατά 12 μέτρα της οδού Κοντοράβδη με ορόσημο τον Μάιο όπου εκδικάζεται προσφυγή οικογένειας που δεν επιθυμεί απαλλοτρίωση. Ο κ. Μπουρνούς εξήγησε πως οι δικαστικές διαδικασίες καμιά φορά είναι πολύχρονες και ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο που ισχύει. Τόνισε πως τα προβλήματα στο Πικέρμι έχουν συσσωρευθεί εδώ και χρόνια και η Δημοτική Αρχή τα επιλύει όχι επειδή οι προηγούμενες διοικήσεις δεν προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν. Εμείς τα καταφέρνουμε ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Γιά το θέμα που έθεσε ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο κ. Μπουρνούς είπε ότι δεν αληθεύουν οι καταγγελίες. Έχουν γίνει είπε τρείς συσκέψεις για θέματα αστυνόμευσης και όλα τα δημοτικά κτίρια (και τα σχολείσς) φυλάσσονται ναπό εταιρία σεκιούριτι από τις 5 το απόγευμα έως την ώρα που ανοίγουν το πρωί. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι δεν θα επιτρέψει καταλήψεις και διατάραξη της ομαλής σχολικής λειτουργίας και φυσικά οποιαδήποτε παραβατική εξωσχολική δραστηριότητα.

Στο ερώτημα του κ. Φαφούτη ο δήμαρχος υπογράμμισε πως φιλοδοξία του είναι το παράλιο μέτωπο να γίνει χώρος αναψυχής και όχι "τενεκεδούπολη" δηλαδή απέραντος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. ''Δεν μπαίνουμε στο τριπάκι να πάρουμε 35.000 ευρώ για έναν χρόνο συντηρώντας μια τενεκεδούπολη" είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τα σχέδια έργων ανακούφισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προωθεί η δημοτική Αρχή. Το 2018 θα είναι η χρονιά που θα κερδίσουμε το παράλιο μέτωπο, αλλά δεν θα γίνει πάρκινγκ επανέλαβε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου. Όσο για τα 15 πλοία το καλοκαίρι στο λιμάνι σημείωσε πως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι και ήδη έχει ενημερώσει το συμβούλιο ακτοπλοικών συγκοινωνιών.

Στο σημείο αυτό προκλήθηκε ένταση όταν ο κ. Φαφούτης ζήτησε να τοποθετηθεί, το ίδιο και ο κ. Βουδούρης, κ. Ζαφειρόπουλος και ο κ. Βασιλόπουλος. Ωστόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος τηρώντας πιστά τον κανονισμό (που όπως υπενθύμισε και ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Πιστικίδης έχει ψηφιστεί από τον Αύγουστο του 2011) έδωσε τον λόγο για τρία λεπτά στον κ. Βασιλόπουλο ως επικεφαλής παράταξης και στον κ. Φαφούτη. Ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Δημιουργίας" υποστήριξε πως ο δήμαρχος κατά πάγια τακτική απαντά όπως θέλει και αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με τα ερωτήματα. 

Αμέσως μετά άρχισε η συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.