iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Έγγραφο ντοκουμέντο
για τις απουσίες των
δημοτικών συμβούλων


Ονομάζεται πρότυπος κανονισμός δημοτικού συμβουλίου και προβλέπει τα πάντα. Έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το 2011. Επειδή έγινε πολύς θόρυβος για τους πέντε δημοτικούς συμβούλους και δύο τοπικούς που κλήθηκαν από την Περιφέρεια να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους των απουσιών τους η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρουσιάζει το έγγραφο που επισημαίνει την ποινική ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αν δεν ενημερώσει την Περιφέρεια.

'Αρθρο 10, υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοτικών συμβούλων.

Παράγραφος 4

Αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του νόμου 3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος.

Παράγραφος 5

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων, καθώς και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεωσεών τους κατά τα ανωτέρω. Παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράλειψη καθήκοντος.

Για τους πέντε "άτακτους" δημοτικούς συμβούλους τα γράψαμε. Είναι "τριών ταχυτήτων". Δύο που απουσιάζουν συστηματικά, ο ένας έχει δώσει παρών στο 1/8 των συνεδριάσεων λόγω φόρτου εργασίας ενώ ο άλλος είτε λείπει σε ταξίδια στο εξωτερικό είτε όταν έρχεται κάθεται "για τα μάτια¨δέκα λεπτά υπογράφει στο παρουσιολόγιο και εξαφανίζεται. Οι άλλοι δύο απουσιάζουν συχνά λόγω φόρτου εργασίας, σε καμία περίπτωση όπως οι δύο πρώτοι που έχουν ξεχάσει που είναι το δημαρχείο ενώ ο πέμπτος έπεσε "θύμα" του γράμματος του νόμου. Ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκόλης με σημαντικό έργο στη θητεία του και σχεδόν πάντα παρών στις συνεδριάσεις, απουσίασε από μία διπλή συνεδρίαση την ίδια ημέρα;(!) και για ένα αυτοδιοικητικό ταξίδι στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που απουσίασε τρις αλλά δυστυχώς "μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά". Γράψαμε μόνο το όνομα του κ. Κοκκόλη επειδή είναι προφανές πως πρόκειται για "καραμπινάτη" περίπτωση αδικίας λόγω του "γράμματος του νόμου".