iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αδαμοπούλου και
Μπουρνούς υπέγραψαν
το έγγραφο για...


Υπεγράφη πριν από λίγο από τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, το κοινό έγγραφο προς τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, με το οποίο ζητείται η συνδρομή του ώστε να παρέμβει και αυτός προκειμένου να έρθουν από το Μπάρι της Ιταλίας τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου για προσκύνημα σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων από 20 - 23 Μαίου, οπότε και εορτάζεται από την Εκκλησία η ανακομιδή τους.

Όπως έχει αποκαλύψει πρώτη η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr από τις 31 Ιανουαρίου η κ. Αδαμοπούλου εργάζεται μεθοδικά και συγκροτημένα γι αυτόν τον ιδιαίτερο στόχο.

 

Να έρθουν για προσκύνημα στη Ραφήνα στο εκκλησάκι σύμβολο του Αγίου Νικολάου, τα ιερά λείψανα του Αγίου τα οποία βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας υπό τη Σκέπη του Πάπα Φραγκίσκου. 

Η κ. Αδαμοπούλου έχει επαφές και με τον Ιταλό πρεσβευτή στην Αθήνα για να μεριμνήσει με τη σειρά τους να ενημερώσει τον Ρωμαιοκαθολικό Ποντίφηκα.  Αν το εγχείρημα έχει αίσιο τέλος και όλα έτσι δείχνουν, η Ραφήνα θα γίνει πόλος έλξης για τις ημέρες του ιερού προσκυνήματος.

Η Ανακομιδή και μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου, έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α' του Κομνηνού (1081 -1118 μ.Χ.) και Πατριάρχου Νικολάου Γ' του Κυρδινιάτη (1084 - 1111 μ.Χ.). Το Ιερό λείψανο του Άγιου μετακομίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη των Μύρων και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως οι άπιστοι το καταστρέψουν. Κατά την συναξαριστική παράδοση το άγιο λείψανο αναχώρησε την 1η Απριλίου του 1087 μ.Χ. και έφθασε στο Μπάρι στις 20 Μαΐου.

Η κ. Αδαμοπούλου και ο κ. Μπουρνούς έφυγαν μαζί μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τη "Χρυσή Αυγή" προς το δημαρχείο αφού πρώτα φωτογραφήθηκαν για την iselida.gr