Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ''έλα να δεις'' στη
Ραφήνα για τον
Συμπαραστάτη...


Με το "καλησπέρα" η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου "πήρε φωτιά".

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Βασιλόπουλος ρώτησε πριν αρχίσει η ημερήσια διάταξη ποιός είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη, πού είναι το γραφείο του, ποιές ώρες βρίσκεται εκεί - προσθέτοντας ότι είναι σημαντικός ο θεσμικός του ρόλος. 

Απαντώντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς επισήμανε πως ο Συνήγορος δεν είναι πρόσωπο life style και το ότι δεν αμείβεται δεν σημαίνει ότι δεν εργάζεται. Ο Συμπαραστάτης μεσολαβεί και δεν καταγγέλλει όπως κάνουν άλλοι είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι το γραφείο του είναι στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά έχουν υποβληθεί αιτήματα μεσολάβησης μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, κάτι που σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή κάνει καλά τη δουλειά της, υποστήριξε ο κ. Μπουρνούς, ζητώντας από τον κ. Βασιλόπουλο να ανακαλέσει για κάποιες αιτιάσεις του.

Ο κ. Βασιλόπουλος επανήλθε λέγοντας ότι δεν ανακαλεί, τονίζοντας ότι ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν πού είναι το γραφείο του Συμπαραστάτη, θα το ξέρουν οι πολίτες; Διερωτήθη μάλιστα γιατί δεν έχει παρουσιάσει πεπραγμένα από το 2015 έως το 2017 και απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα του δήμου Βασίλη Πιστικίδη είπε πως είχε υπογραμμίσει όταν ήταν δήμαρχος πως "είμαστε μικρός δήμος και δεν χρειαζόμαστε Συμπαραστάτη".

Ο κ. Πιστικίδης διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο, αντιθέτως είχε αναφερθεί με αριθμούς σε δήμους και διεκπεραιώσεις υποθέσεων. Μάλιστα ο Γ.Γ. σημείωσε πως όταν ένας δημότης έχει πρόβλημα πηγαίνει στο πρωτόκολλο του δήμου και υποβάλλει το αιτημά του ή το προβλημά του. Στο πρωτόκολλο δεν έχουν έρθει τέτοια αιτήματα. 

Στο σημείο αυτό ζήτησε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκόλης ο οποίος τόνισε πως ο Συμπαραστάτης είναι Ανεξάρτητη Αρχή, έχει ψηφιστεί από τα 2/3 του συμβουλίου και παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κακοδιοίκησης. Πρέπει να απαντά αυτός - όχι ο δήμαρχος. Άρα η συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου είπε ο κ. Κοκκόλης για να παρέμβει ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μπάμπης Ζαφειρόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Κοκκόλης προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα, η συμπολίτευση τον έχει ψηφίσει κατόπιν προτάσεως του δημάρχου. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με εκατέρωθεν ένταση και τελικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά το τελευταίο σκέλος των ερωτήσεων και τοποθετήσεων.

Συμπέρασμα με βάση την υπεύθυνη τοποθέτηση του δημάρχου. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι στο γραφείο του στο Πνευματικό Κέντρο και αιτήματα μεσολάβησης για κακοδιοίκηση ή άλλα προβλήματα, μπορεί να υποβάλει κάθε πολίτης στο Πρωτόκολλο του δήμου.

Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ποιός είναι τελικά ο Συμπαραστάτης. Το ονομά του δηλαδή, που καλύπτει πέπλος μυστηρίου! Και αφού δεν το ανέφερε κανείς (άρα είναι "απόρρητο") η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr δεν το...αποκαλύπτει. Κάποτε, το 2006,  ήταν υποψήφιος δήμαρχος και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 10%. Φανταστείτε ότι μαζί του εξελέγη και νυν αντιδήμαρχος...