iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Θα χρειαστεί να
μαζέψουμε νερό
στη Ραφήνα;


Άγνωστο παραμένει πότε η ΕΥΔΑΠ θα επισκευάσει τον σπασμένο κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης στο Κόκκινο Λιμανάκι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Καβουνίδου. Ο δρόμος είναι κλειστός για τα οχήματα μέχρι νεωτέρας και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, ενώ έχει τοποθετηθεί και σήμανση. Οι οδηγοί που κατευθύνονται σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Ραφήνας Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος ευγενικά μας ενημέρωσε ότι ο "χιλιάρης" αγωγός που έχει βλάβη τροφοδοτεί την ανατολική Αττική, αλλά προς το παρόν δεν επηρεάζει την ομαλή υδροδότηση της περιοχής μας. Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει διακοπή νερού, πότε και για πόσες ώρες ο κ. Πιστικίδης είπε ότι δεν γνωρίζει, αλλά οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως - προσέξτε ενδεχομένως - να χρειαστεί να μαζέψουν νερό. 

Το ενδιαφέρον από το ρεπορτάζ είναι ότι ο κ. Πιστικίδης μίλησε με τον αρμόδιο διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος του είπε ότι "ίσως έρθει την Τετάρτη το ειδικό συνεργείο της εταιρίας στο Κόκκινο Λιμανάκι για να αρχίσει την αποκατάσταση της βλάβης". Κι αυτό γιατί προηγείται μεγαλύτερη βλάβη σε άλλον αγωγό ύδρευσης! 

 

Συνεπώς υπομονή και ψυχραιμία. Η υδροδότηση είναι ομαλή, ο δρόμος έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας καθώς το όρυγμα που έχει ανοίξει με το νερό που υπερχειλίζει είναι μεγάλο, ενώ οι κάτοικοι θα ενημερωθούν εγκαίρως από τον δήμο για οποιαδήποτε εξέλιξη.