iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Β. Μπουρνούς
στον Ρ/Σ 90,1 για
την παιδεία


Στην πολιτική εκπομπή ''εμείς οι Έλληνες" του ραδιοφωνικού σταθμού ''Παραπολιτικά 90,1'' ήταν προσκεκλημένος ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου μίλησε στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλλαρίτη για το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών και ιδιαίτερα σχολείων.

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε πως η μεγάλη μετακίνηση μονίμων κατοίκων προς την ανατολική Αττική και ιδιαίτερα τη Ραφήνα, έχει δημιουργήσει ανάγκες νέων υποδομών στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην κρατική γραφειοκρατία σημείωσε πως χρειάζεται πλέον ταχύτητα και ευελιξία. Δεν μπορεί ένας φάκελος να κάνει τέσσερα χρόνια για να ''ωριμάσει'' είπε χαρακτηριστικά κι ενώ υπάρχουν τα κονδύλια. Η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό που χρειάζεται η κοινωνία επισήμανε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.  Παιδεία, υγεία και εργασία είναι τα τρία βασικά αγαθά του ανθρώπου ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του και ζήτησε από την κεντρική διοίκηση να επιταχύνει τη λειτουργία της. Οι δήμαρχοι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε τα νομοθετήματα, αρκεί οι κυβερνήσεις να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις.

Τη Δευτέρα στη Ραφήνα θα διεξαχθεί η μεγάλη συζήτηση για θέματα παιδείας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.