iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
''Χρειάζεται σχέδιο
για το λιμάνι''


Ανακοίνωση Τύπου για το θέμα του λιμανιού εξέδωσε η παράταξη ''Συμμαχία Δημιουργίας" του δήμου Ραφήνας Πικερμίου,  που υπογράφουν ο επικεφαλής της Δαμιανός Φαφούτης και οι σύμβουλοι Θανάσης Αδαμόπουλος, Κώσταςς Ξηντάρας, Σίσυ Κατσούδα, Πόπη Στέφου.

Ο συνδυασμός Συμμαχία Δημιουργίας με σοβαρότητα και συνέπεια στέκεται απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας. Όταν διαπιστώνουμε ότι οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής δεν είναι επαρκείς ή οι κατάλληλοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Δήμου μας, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να προτείνουμε τρόπους δράσης.

Συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  όπου συναίνεσε το σύνολο του σώματος με θέμα τη λειτουργία του λιμανιού. Η δημοτική αρχή διαπίστωσε τη κατάσταση που επικρατεί και τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Στην παράταξη μας πιστεύουμε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν οι 15 άδειες πλοίων που θα μετατρέψουν τη Ραφήνα το καλοκαίρι σε πόλη - ''κόλαση''.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Δαμιανός Φαφούτης κατέθεσε προς ψήφιση, πρόταση ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς το Σύνδεσμο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να μειωθεί σε ανεκτά επίπεδα για τη πόλη μας ο αριθμός των πλοίων, με την σημείωση ότι αν το αίτημα μας δεν γίνει αποδεκτό θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πρότεινε ακόμα ψήφισμα προς το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες επέκτασης της Αττικής οδού στη Ραφήνα, καθώς και της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το λιμάνι (υπογειοποιημένος από τη Διασταύρωση έως το τέρμα). Να ζητηθεί από το υπουργείο Υποδομών η μελέτη του συγκοινωνιακού κόμβου της Διασταύρωσης Ραφήνας (πρόταση αερογέφυρας) προκειμένου να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο. Διότι είμαστε υπέρ των υπόγειων έργων μέσα στο οικιστικό ιστό της πόλης μας.

Ζητήθηκε και από τη περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει η διαδικασία διαπλάτυνσης της λεωφόρου Φλέμινγκ.

Τέλος ζήτησε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των θεμάτων του λιμανιού στη βάση τεσσάρων αξόνων δράσης. 1. Αριθμός πλοίων και δρομολογίων. 2. Τρόποι πρόσβασης στο λιμάνι. 3. Διαχείριση παραλιών 4. Χώροι και θέσεις στάθμευσης.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο με την ενσωμάτωση των αιτημάτων σε ψήφισμα το οποίο θα διανεμηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα. Συγκροτήθηκε η 7μελής επιτροπή η οποία θα συγγράψει το ψήφισμα και θα αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των θεμάτων του λιμανιού στη βάση των τεσσάρων αξόνων δράσης που προτάθηκαν.

Εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση πράξαμε το καθήκον μας. Ελπίζουμε και η δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα και να συνεργαστεί μαζί μας στην πρόταση μας διότι δεν έχει σημασία ποιος προτείνει τις λύσεις αλλά τι μπορούμε να πράξουμε για το καλό της πόλης μας. Για την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής μας χρειάζεται σχέδιο, επιχειρήματα και δυναμικές διεκδικήσεις.