iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Η Ραφήνα δίπλα
στα παιδιά της
Unicef (εικόνες)


Σε κλίμα συγκίνησης διεξήχθη και φέτος το εθιμοτυπικό παιχνίδι για τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, μεταξύ της ομάδας βετεράνων του Παναθηναικού και των Επίλεκτων εθελοντών της παγκόσμιας Unicef στο γήπεδο της Ραφήνας.

Ο Μίμης Δομάζος, ο Γιώργος Γονιός από την ''παλιά φρουρά'', αλλά και οι νεότεροι Νίκος Πατσιαβούρας, Ανδρέας Λαγωνικάκης και άλλοι αστέρες του παρελθόντος απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. 

 
Παρουσία - έκπληξη στο γήπεδο Παναγιώτης Σκούφος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παρέδωσε μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, τον τ. δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο τιμητική πλακέτα στον ''Στρατηγό" και τους συμπαίκτες του για την κοινωνική προσφορά τους.
Την αποστολή του Παναθηναικού και τους επίσημους ευχαρίστησε και καλωσόρισε ο διοργανωτής του αγώνα Αργύρης Κωστάκης, ο οποίος επισήμανε πως οι εθελοντές της Unicef θα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο και παρέδωσε αναμνηστικό λάβαρο της Unicef στον Μίμη Δομάζο.
Με τους Επίλεκτους αγωνίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας νέων και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός - στη μοναδική φορά στη ζωή του που ήταν ''εναντίον'' του Παναθηναικού!
Πέντε Ραφηνιώτες στην αρχική εντεκάδα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Χαχολάκης, ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης, ο δικηγόρος Χρήστος Μυλωνάς, ο βετεράνος Τόλης Πικουλίδης και ο αρχηγός των Επίλεκτων Αργύρης Κωστάκης.
Παρόντες στο γήπεδο να χειροκροτήσουν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Μάκης Βουδούρης, ο τ. διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Αριστείδης Χρυσανθόπουλος (ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας των Επίλεκτων είχε αγωνιστεί στο πρώτο ματς τον Απρίλιο του 2014) και ο πολιτευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Κώτσηρας.
Στα παραλειπόμενα του αγώνα, ο Μίμης Δομάζος άργησε να φτάσει στο γήπεδο, ήρθε στις 6.30 την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα, ο οποίος άρχισε με εικοσάλεπτη καθυστέρηση. Αλλά ''στρατηγός'' είναι αυτός μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς παρεξήγηση! Μας αποζημίωσε στο χορτάρι πάντως με τα ευφάνταστα τακουνάκια του και τις μπαλιές - ''διαβήτη''. 
Δεν έλειψαν και τα πειράγματα στο γήπεδο με τον Σπύρο Λιβαθινό, ο οποίος ''δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί''!
Δίκαιο το τελικό σκορ 2-2 με τους ''πράσινος'' να ισοφαρίζουν με πέναλτι στο 90΄παρά το ότι ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καστρίτσης έπεσε σωστά. Για τους Επίλεκτους σκόραρε δύο φορές ο Δημήτρης Δελτσίδης, ο οποίος μάλιστα άυπνος καθώς στις 4 τα ξημερώματα είχε συμμετάσχει σε αστυνομική επιχείρηση!
Ιδιαίτερη στιγμή η επανεμφάνιση μετά από τέσσερις μήνες στα γήπεδα του Άρη Καραίσκου, ο οποίος είχε τραυματιστεί. Μπήκε στη θέση του Γιώργου Χαχολάκη και αποθεώθηκε, ενώ συμβολικά φόρεσε και το περιβραχιόνιο.
Ευχαριστίες από τον διοργανωτή του αγώνα στον δήμο και τον ΔΟΠΑΠ για την παραχώρηση του γηπέδου, τον Σπύρο Λουκάτο και τον Γιώργο Χαχολάκη για την ευγενική φιλοξενία μετά το ματς στο La Sera, τον πρόεδρο ντου δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο για τη συνεισφορά του, τον γραμματέα του ΔΣ Μάκη Βουδούρη για την ιατρική παρουσία του, αλλά και την  εξασφάλιση του ορθοπεδικού Ιωάννη Παπαλέτσου, τον φροντιστή της Τριγλίας Μιχάλη Κομνηνό και τον διαιτητή του συνδέσμου Αθηναίων διαιτητών Αλέξανδρο Τενεκούδη.