iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Οργή Μώρου και
ατάκα Βουδούρη
στη συνεδρίαση Βαβέλ


Η λέξη οχλαγωγία είναι η μόνη που ταιριάζει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων, αλλά και επισκεπτών μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης αλλά και στο χολ του δημαρχείου. Το θλιβερό φαινόμενο που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τον χώρο όπου λαμβάνονται καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της πόλης και των παιδιών έχει ξεκινήσει η αλήθεια είναι εδώ και πολλούς μήνες. Αλλά την Τρίτη 22 Μαίου έφτασε στο απροχώρητο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος έφτασε στο σημείο να ''εκραγεί'' τρεις φορές. Μία σε αρθρογράφο που καθόταν στις καρέκλες κοινού γιατί υποστήριζε ότι δεν χώραγε στα τραπέζια του Τύπου και φωνασκούσε. Μία που αναγκάστηκε - αν είναι δυνατόν - να κατέβει από τη θέση του και να βγει στο χολ για να παρακαλέσει... επισκέπτες να μη θορυβούν. Φανταστείτε ότι ήταν τόσος ο θόρυβος που δεν άκουγαν οι δημοσιογράφοι τους διαλόγους και μάλιστα από μικροφώνου! Λίγο αργότερα σε ευγενική τοποθέτηση της Σίσσυς Κατσούδα ότι σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος για τα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα τα οποία συχνά είναι και ανούσια μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, ο κ. Μώρος απάντησε. "Καλά κάνατε και το είπατε κ, Κατσούδα, αλλά τι άλλο μπορώ να κάνω; Δεν είμαι δάσκαλος να διδάσκω ήθος σε αυτή την αίθουσα. Όλοι μας κρινόμαστε από τη συμπεριφορά μας. Σήμερα η κατάσταση είναι εκτός ορίων".

Για την ιστορία το μοναδικό θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκε για την τροφοδοσία των νηπιαγωγείων διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά! Και όλο αυτό μέσα σε οχλαγωγία, συζητήσεις σε ''πηγαδάκια'' στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, γέλια (!), παρεμβάσεις εκτός κανονισμού με άκομψο τρόπο. Αυτά όλα και από συμβούλους της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης για να μην υπάρχει καμιά απορία. Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν κανονικό καφενείο. Και χωρίς εισαγωγικά η λέξη. Θύμισε τη Βαβέλ...

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Μάκης Βουδούρης κάποια στιγμή είπε χαρακτηριστικά "απ έξω περιμένει ο παπάς να κάνει ευχέλαιο, δεν τα βλέπω καλά απόψε τα πράγματα".

Φοβόμαστε πως γράφουμε μάταια τόσους μήνες για το μέτρο που έχει χαθεί από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά και επισκέπτες που γυροφέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλλον δεν θα ξανακάνουμε καμία αναφορά. Η απογοήτευση καμιά φορά σε καθηλώνει.

Προφανώς και είναι θέμα παιδείας και προσωπικών επιλογών ενηλίκων δημοτικών συμβούλων, αλλά και των επισκεπτών. Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μώρος το είπε καθαρά και έχει απόλυτο δίκιο "δεν είμαι δάσκαλος ηθικής". 

Όσον αφορά τη δουλειά των ανθρώπων του Τύπου ναι έχει δυσκολέψει πάρα πολύ με αυτόν τον θόρυβο που επικρατεί. Χάνουμε ατάκες που έχουν αξία, χάνουμε λέξεις και αλλοιώνεται το νόημα του ρεπορτάζ. Ας σεβαστούν τουλάχιστον τη δουλειά μας όσοι θεωρούν το δημοτικό συμβούλιο τσιφλίκι τους. 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr κάνει έκκληση να υπάρχει σεβασμός. Δεν μπορούμε εννοείται να μιλήσουμε εξ όνόματος των ανθρώπων που γράφουν στα άλλα μέσα rpn.gr, irafina.gr και Δημότη. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι κι αυτοί δυσκολεύονται στη δουλειά τους. Και από το γνωστό πρόβλημα του χώρου (κι αυτό φάνηκε χθες) και βεβαίως με την οχλαγωγία συμβούλων και επισκεπτών.