iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Β. Μπουρνούς: Να
ενισχυθεί ο δήμαρχος
σε απλή αναλογική


Εφ όλης της αυτοδιοικητικής ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Attica ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αναφερόμενος στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ''Κλεισθένη'' ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούσει τους αυτοδιοικητικούς και να επιφέρει αλλαγές βελτίωσης, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω το σχέδιο αυτό. Καλό θα ήταν, τόνισε ο κ. Μπουρνούς, να υπάρξει ένα μπόνους στον πρώτο συνδυασμό, όχι αυτό που ισχύει σήμερα και αφαιρεί αδίκως έδρες από μικρότερους συνδυασμούς. Από την άλλη όμως επισήμανε δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία, όπως δυστυχώς αυτό θα γίνει σε πολλούς δήμους, σημείωσε ο κ. Μπουρνούς. Θα πρέπει οι δήμοι να διοικηθούν αποτελεσματικά, αυτό νοιάζει τον πολίτη και όχι το σύστημα εκλογής. Να υπάρξει ένα μεταβατικό σχέδιο ήταν η προτασή του. Αν επιμείνει στην απλή αναλογική να ενισχυθεί είτε ο δήμαρχος είτε η οικονομική επιτροπή ώστε να μη μπλοκάρονται αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Για τη Ραφήνα και το πρόβλημα με τον ''στραγγαλισμό'' από το λιμάνι ο κ. Μπουρνούς είπε ότι δεν μπορεί κάποιος επισκέπτης να πιει ούτε έναν καφέ, γιατί υπάρχει υπερβολικό καυσαέριο από τα πλοία που υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια. Αν δεν γίνει κάτι θα προσφύγουμε στα ευρωπαικά δικαστήρια βάσει του νόμο ''ο ρυπαίνων πληρώνει" υπογράμμισε ο δήμαρχος. Δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ αντιθέτως χάνουμε χρήματα από το λιμάνι ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό και την εκπομπή "δημοσκοπήσεις" επισήμανε ότι ως το τέλος Μαίου η Δημοτική Αρχή θα παραδώσει στο ΤΑΙΠΕΤ επιχειρησιακό σχέδιο για τα τμήματα παραλιών και χώρων που προτίθεται να παραχωρήσει ο ΟΛΡ.

Μιλώντας για΄τη ''χαρτούρα'' όπως είπε του δημοσίου ανέφερε την ωρίμαση έργων που κάνουν έως και τρία χρόνια, ενώ για τη διάνοιξη της λεωφόρου Φλέμινγκ είπε πως ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2016 και ακόμη δεν έχει βρεθεί ανάδοχος!

Ζήτησε κριτήριο εντοπιότητας στις προσλήψεις αναφέροντας τα παραδείγματα υπαλλήλων που προσλήφθηκαν από το Κιλκίς και σε δύο χρόνια έφυγαν με την κινητικότητα!

Εξήρε το παράδειγμα του ΚΕΠ Ραφήνας που λειτουργεί καθημερινά 8 με 8 το βράδυ και τα Σάββατα με ελάχιστο προσωπικό εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους του δήμου.