iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Αργύρης Κωστάκης:
''Ξεχάστε τις μπίζνες
στο Κ. Λιμανάκι''...


Το ''πράσινο φως'' έδωσε η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου στο επιχειρησιακό σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της Δημοτικής Αρχής για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ουσιαστική ήταν η τοποθέτηση του μέλους της επιτροπής Αργύρη Κωστάκη, συντονιστή της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι. 

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της τοποθέτησης:

Δεν είναι κανονικό, αλλά δυστυχώς και σε αυτή την πόλη, όπως σε όλη την Ελλάδα συνηθίσαμε να είμαστε απαθείς στο παράλογο και το παράδοξο. Ποιός νοήμων πολίτης μπορεί να συνηγορήσει στο μία αμιγώς παραθαλάσσια πόλη να μην της ανήκουν οι παραλίες; Συνεπώς η ομάδα μας βλέπει θετικά το συγκεκριμένο σχέδιο αν και πρέπει να παρατηρήσει τα εξής. Στην επιτροπή παρακολούθησης συντονισμού η οποία θα δημιουργηθεί σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να συμμετέχουν κατά περίπτωση και όποτε αυτό είναι αναγκαίο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και ειδικοί επιστήμονες ή επικεφαλής περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών - για παράδειγμα το WWF Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση - όπως σωστά σημείωσε προηγουμένως και η κ. Μήλα. Τις γαλάζιες σημαίες δεν τις δίνουν στις παραλίες έγγραφα με σφραγίδες και λογότυπα αλλά η ίδια η φύση και ο Θεός, στο Κόκκινο Λιμανάκι τουλάχιστον αυτό συμβαίνει. Συνεπώς δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κανέναν ''αετονύχη'' να μετατρέψει σε κοσμική πλαζ με καντίνες, μπαρ, ηχορύπανση, ξαπλώστρες και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό το ''κοκτέιλ μπίζνας''. Άλλο η ανάπτυξη που μπορεί να έρθει με ήπιες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αποκλειστικά της οικολογικής προστασίας και άλλο η κακώς εννοούμενη επιχειρηματικότητα με μόνο σκοπό την κερδοσκοπία και τον βιασμό του φυσικού κάλλους όπως προσπάθησε να κάνει κάποιος στο παρελθόν με ηλεκτροφόρα καλώδια και τσιμέντο στην άμμο.  Ως ομάδα ποτέ αυτά τα είκοσι χρόνια δεν είχαμε και δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας που έχει την εποπτεία για τον καθαρισμό της παραλίας που είναι άψογος έως σήμερα, ωστόσο η Ραφήνα είναι μία παραθαλάσσια πόλη και θα έπρεπε να της αποδοθούν οι ακτές. Η παραλία Κόκκινο Λιμανάκι είναι το δεύτερο σπίτι μας και το περιβάλλον η ίδια η ζωή μας. Άρα οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στα παιδιά να το προστατεύουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.